14. september 2024

Nyt filmprojekt flytter grænser

Filminstruktør Ludvig Poulsen, Skjern

Filmprojekt tager fat på homoseksualitet og omvendelsesterapi i et indremissionsk, vestjysk miljø. Samtidig skaber ”Tilflytteren” nye traditioner i filmverdenen. Filmen, der skal optages lokalt i Ringkøbing-Skjern Kommune, baserer sig nemlig på et dogme om frivillighed, og interesserede kan være med både foran og bagved kameraet.

27-årige Alfred flygter fra et hektisk liv i København og lander i et indremissionsk lokalsamfund i Vestjylland på grund af en spirende forelskelse i den kristne skjernbo Frederik.

Dét er anslaget i spillefilmen ”Tilflytteren”, der er et alternativt filmprojekt skabt af unge lokale frivillige med den ligeledes 27-årige Skjern-instruktør Ludvig Poulsen i spidsen.

Han har også selv skrevet manuskriptet, og mens dele af handlingen baserer sig på Ludvig Poulsens eget liv som tilflytter fra Aarhus til en kristen kæreste i Skjern, er det også en spændingsfilm eller Nordic Noir-thriller, som baserer sig på fiktion.

- Filmen fortæller ikke historien om mit liv. Hovedpersonen er en ret usympatisk type, der bliver nysgerrig, da han dater en jordnær fyr, som har været udsat for omvendelsesterapi på grund af sin seksualitet. De indleder et forhold delvist baseret på en løgn, fortæller han.

Spillefilmen vil blive filmet lokalt i Ringkøbing-Skjern Kommune fra efterårsferien og ca. 3 uger frem. Og ligesom filmens handling tager fat på et vanskeligt emne, kan produktionen bag ”Tilflytteren” også komme til at skabe nye traditioner i filmverdenen:

Manuskriptet har Ludvig Poulsen skrevet på to måneder, og hele produktionen baserer sig på en kort vej fra idé til skabelse - og springer over nogle af de processer, som f.eks. fundraising, der normalt trækker filmproduktioner i langdrag.

Nyt dogme

”Tilflytteren” vil nemlig blive skabt med et koncept om frivillighed for øje. Alle på produktionen er arbejder frivilligt og lægger deres tid, energi og engagement i projektet.

- Jeg har samlet et hold af kollegaer omkring mig, der giver deres tid og ressourcer til projektet. Det gælder både filmfolkene bag kameraet og de unge hovedrolleskuespillere, fortæller Ludvig Poulsen.

En af de kollegaer er Mette Mikkelsen fra produktionsselskabet New Tales. Hun hjælper med projektstyringen af filmen:

- Det her er et projekt, hvor sammenholdet og skabelsen er i fokus. Hvis den endelige film skulle ende med at få en indtægt, vil denne blive fordelt mellem alle involverede, forklarer hun.

Desuden peger både producer og instruktør på, at håbefulde filmentusiaster kan komme tæt på produktionen:

- Det er et anderledes projekt, hvor man kan få lov at komme helt tæt på filmproduktionen. Flere af filmskaberne er selv fra byer i Jylland, hvor vi ikke havde et filmmiljø, så hvis der skulle være nogle lokale med en filmentusiast i maven, må de gerne tage kontakt. Jeg vil meget gerne være med til at skubbe bagpå det lokale filmmiljø, siger Ludvig Poulsen.

Han tilføjer:

- Det er hårdt arbejde at være en del af et filmhold. Men man er også en del af et fantastisk fællesskab, hvor man løfter i flok og oplever en samhørighed. Og så vil de frivillige opleve, at de både bliver inviteret med til den fest, man traditionelt holder, når optagelserne er afsluttet – og at de bliver inviteret til forpremiere på filmen ved en lukket forestilling.

Et con amore-projekt

I Ringkøbing-Skjern Kommune kalder filmkonsulent Rebecca Molders Ludvig Poulsen ’en omvandrende reklame for at flytte til Vestjylland’:

- Når en som Ludvig kommer til os med sin fortælling, sin energi og sin skabertrang, tager vi imod og støtter op om projektet – også i forhold til f.eks. at hjælpe med at finde locations, siger hun.

Rebecca Molders peger også på dogmet med frivillighed i produktionen som en fordel for de unge lokale, der har lyst til at prøve kræfter med filmskabelse:

”Tilflytteren” Det er et con amore-projekt drevet af kærligheden til filmens verden. Hovedparten af filmholdet består af professionelle filmfolk på alle A-funktionerne. Så de frivillige kan blive en del af et topprofessionelt film-set. Det er en helt unik mulighed at kunne blive en del af holdet og funktionerne bag kameraet. Melder man sig frivilligt til at arbejde på produktionen får man en god oplevelse og et indblik i den rigtige filmverden, hvor man er tæt på nogen, der filmer, man oplever, hvordan dagene er bygget op, og hvordan man samarbejder på sådan et film-set. På den måde kan ”Tilflytteren” være med til at oplære unge i Ringkøbing-Skjern Kommune i at lave film, forklarer hun og tilføjer:

- Det ligger i rigtig fin forlængelse af den filmsatsning, vi i forvejen arbejder med i kommunen, hvor f.eks. 8. klasserne får mulighed for at lave film en hel uge op til efterårsferien.

Rebecca Molders håber, at indblikket i filmverdenen kan motivere nogen til at gå ind i filmskabelse, og tilføjer:

- I Ringkøbing-Skjern Kommune vil vi gerne støtte talentudviklingen på filmområdet, og med projektet her forenes det også på den indholdsmæssige side om den unge tilflytter til Vestjylland.

Frivillige opgaver

De frivillige, der er brug for, er primært folk, der har lyst til at være med foran kameraet som statister – og dem, der har tid og lyst til at varetage nogle af alle de praktiske opgaver, der får en filmproduktion til at glide. Det er f.eks. afspærringsopgaver eller forplejning af filmholdet på det antal dage eller timer, man har tid og lyst til at afse.

- For at give filmen en autenticitet, efterlyser vi lokale statister, forklarer instruktør Ludvig Poulsen.

Interesserede i statistroller kan kontakte Frida Marquard på famarquard@gmail.com

Til de øvrige frivillige opgaver har produktionen allieret sig med FrivilligVest, som hjælper med rekrutteringen af lokale frivillige og som koordinerer de frivillige behov og indsatser. FrivilligVest tager imod tilmeldinger fra interesserede på hjemmesiden https://frivilligvest.dk/

 

FAKTA:

Spillefilmen Tilflytteren er et samarbejde mellem instruktør Ludvig Poulsen, West Coast Pride, produktionsselskabet New Tales og FrivilligVest. Projektet munder ud i en spillefilm, som får premiere i Ringkøbing Biograf.

Som et led i Ringkøbing-Skjern Kommunes filmstrategi har kommunen støttet produktionen med 75.000 kr.

Du kan læse kommunens filmstrategi på linket her