30. august 2024

Invitation fra kommunen til virksomheder og ledige:

Colourbox

Trods den lave arbejdsløshed, er der borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune, som leder efter et arbejde. Dem vil Virksomhedsservice under kommunens Beskæftigelsesafdeling nu hjælpe i kontakt med lokale virksomheder med ledige job.

”Kære virksomhedsejer. Vi har fornøjelsen af at invitere dig og din virksomhed til en spændende og ny begivenhed, som vi kalder "jobdating".”

Sådan starter den invitation, som Virksomhedsservice under kommunens Beskæftigelsesafdeling før sommerferien sendte ud til små og store virksomheder i Ringkøbing-Skjern Kommune. Siden har Virksomhedsservice også inviteret alle de ledige borgere, som er registreret i Jobcenteret.

Og den 13. september har kommunens registrerede ledige kandidater så muligheden for at speed-date de lokale virksomheder, der pt. står med ubesatte job og leder efter kvalificeret arbejdskraft.

- Arbejdsløsheden har ligget under 2 procent i Ringkøbing-Skjern Kommune igennem lang tid, så virksomhederne har i nogle tilfælde haft svært ved at få besat de ledige job, de har haft. Samtidig har vi jo ledige tilknyttet Jobcenteret. Vi har taget initiativ til Jobdating, fordi vi tror på, at den menneskelige kontakt mellem virksomhedsrepræsentant og kandidat kan føre til faste forhold, hvis vi nu lige skal blive i dating-sproget, siger Mike Karrenbauer Christensen, der er faglig koordinator i Virksomhedsservice.

Formålet med jobdatingen, der fremover vil foregå på Kompetencecenteret i Skjern én gang om måneden, er, at bringe lokale virksomheder og ledige kandidater sammen på en inspirerende og uformel måde.

- Med vores job-dating arrangementer håber vi at kunne skabe nogle uformelle og trygge rammer som et supplement til den mere traditionelle jobsøgning, som med tiden er blevet mere og mere digital. Vi tror på, at det personlige møde mellem den ledige og virksomhederne vil være med til at skabe nogle unikke muligheder for de af vores ledige, som sælger sig selv bedre i virkeligheden fremfor på et stykke papir, forklarer Mike Karrenbauer Christensen og uddyber:

- Når det gælder virksomhederne, tror vi på, at "jobdating" kan være en effektiv måde at finde nye talenter på og skabe vækst for både virksomhederne og vores lokalsamfund. Derfor håber vi, at virksomhederne vil deltage og bidrage til at gøre dagen til en succes.

Mike Karrenbauer Christensen tilføjer, at virksomheder, der endnu ikke har tilmeldt sig Jobdaten, men som har et eller flere ledige job, stadig kan nå at være med, hvis de sender en e-mail til ham på mike.christensen@rksk.dk eller ringer på telefonnummer 2963 6693.

Programmet for Jobdaten den 13. september vil omfatte:

Præsentationer fra virksomheder om deres ledige stillinger
Individuelle samtaler mellem virksomheder og kandidater
Netværksmuligheder med andre lokale virksomheder og jobcentrets personale
Forfriskninger og let forplejning

 

FAKTA:

Jobdating i Ringkøbing-Skjern Kommune: 

Dato: 13. september 2024

Tid: kl. 10.00-12.00.

Sted: Kompetencecenter i Skjern, Svinget 3, 6900 Skjern.

 

Datoerne for de kommende jobdates er:

11. oktober

8. november

13. december