5. marts 2020

Eksilvestjyder inviteret til kamp og networking

Klub Eksilvestjyder-arrangement. Foto Dorthe Frydendahl

Når Skjern Håndbold på lørdag den 7. marts spiller mod Aalborg Håndbold i Gigantium i Aalborg, vil det være med 70 eksilvestjyder og ledsagere på tilskuerrækkerne. De er inviteret af Ringkøbing-Skjern Kommunes Klub Eksilvestjyder, der er oprettet for at fastholde kontakten til vestjyderne, når de flytter fra kommunen for f.eks. at tage en videregående uddannelse.

- Mange af medlemmerne af Klub Eksilvestjyder har forladt Vestjylland for at studere i byerne, og mange er måske blevet hængende efter endt uddannelse, fordi det var dér, de fandt et job eller en kæreste. Med Klub Eksilvestjyder-arrangementerne vil vi gerne minde dem om, at der også er job- og karrieremuligheder, et unge netværk og sociale arrangementer igennem bl.a. InWestjylland-initiativet og flere kvadratmeter bolig for pengene i Vestjylland, siger viceborgmester Søren Elbæk.

Han er formand for Ringkøbing-Skjern Kommunes Erhvervs- og Vækstudvalg og peger på, at fire ud af ti tilflyttere til kommunen har boet her før:

- Vi ved, at man er mere tilbøjelig til at flytte til Ringkøbing-Skjern Kommune, hvis man har et kendskab til kommunen. Og vi ved, at virksomhederne i Ringkøbing-Skjern Kommune vækster og har fokus på f.eks. udvikling og innovation – og dermed også et stigende behov for medarbejdere med specifik kunnen og gode uddannelser, forklarer han og tilføjer:

- Der er med andre ord også rigtig gode muligheder for at gøre karriere i Vestjylland.

Vestjyde i hverdagene

Derfor byder arrangementet i Gigantium – ud over håndboldkamp og fællesspisning – også på oplæg af InWestjylland, gruppen af 20-35 årige vestjyder, der bor i Ringkøbing-Skjern Kommune, ligesom 30-årige Mia Østergaard Møller vil fortælle om at tage springet til en karriere i Vestjylland.

Hun er egentlig fra Aalborg, hvor hun tog en kandidat i sociologi fra universitetet. Som færdiguddannet søgte hun et 10 måneders vikariat som udviklingskonsulent i Ringkøbing-Skjern Kommunes afdeling for Analyse og Effekt.

- Det var jobindholdet, der fik mig til at søge. Jeg kendte ikke området og havde en - nok ikke en særlig realistisk - forestilling om, at jeg kunne pendle mellem Aalborg og Ringkøbing på daglig basis i de 10 måneder, fortæller hun.

Tre et halvt år senere er Mia Østergaard Møller nu fastansat i Ringkøbing-Skjern Kommune. Hun har et værelse i bofællesskabet Career Campus i Ringkøbing – og er vestjyde i hverdagene; nordjyde i weekenderne:

- Min kæreste, min familie og mine barndomsvenner bor stadig i Aalborg, så der kører jeg op i weekenderne. Tiden i bilen bruger jeg på at høre lydbøger eller tage lange snakke med min mor på telefonen, så det føles ikke som spildtid.

Mia Østergaard Møller tilføjer, at hun ret hurtigt meldte sig til basketball og windsurfing og siger, at det sociale netværk dér, i InWestjylland og på Campus har givet hende lyst til at blive i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Jeg har et job, der bærer præg af mange forskellige opgaver og samarbejdspartnere, et fladt hierarki og et stort ansvar. Og det har været afgørende for, at jeg har valgt at blive i Vestjylland, fortæller hun og tilføjer:

- Selvfølgelig er der også afsavn ved det liv, men jeg synes, jeg får det bedste af to verdener ved at bo både i Ringkøbing og Aalborg.

 

FAKTA:

På programmet for Klub Eksilvestjyder-arrangementet i Gigantium på lørdag den 7. marts er:

  • Kl. 13.45: Velkomst og praktisk info v/marketingkoordinator Margrete Møller Sørensen
  • Kl. 14.00: Frokost og networking med andre eksilvestjyder
  • Kl. 14.45: Oplæg v/Mia Østergaard Møller, sociolog og udviklingskonsulent i Ringkøbing-Skjern Kommune. Få hendes personlige fortælling om, hvordan det var at flytte til Ringkøbing-Skjern Kommune, som ung nyuddannet og om hendes arbejde i kommunens Analyse og Effekt afdelingen.
  • Kl. 15.00: Bliv klogere på InWestjylland – Klubben for unge i Naturens Rige og Danmarks Største Arbejdsplads.
  • Kl. 15.15: Konkurrence
  • Kl. 15.30: Håndbold-indkast fra Skjern Håndbold
  • Kl. 16.10: Kampstart
  • Kl. 17.30: Farvel og TAK for i dag.

Arrangementet er for medlemmer af Klub Eksilvestjyder.

Klub Eksilvestjyder blev etableret i januar 2016 og har i dag 1.252 medlemmer.

Er du ung og oprindeligt fra Ringkøbing-Skjern Kommune, men nu bosat uden for kommunen – og vil du sikre dig, at du bliver inviteret til kommende arrangementer, så tilmeld dig Klub Eksilvestjyder her ​