19. januar 2022

Det gode liv skal trække tyske medarbejdere til Naturens Rige

Andreas Fritz Hopf, RKSK, har godkendt brugen af billedet

På videoen er der droneoptagelser fra klitterne, solbeskinnet Vesterhav, kaffe i ’blå blomst’-kopper på plejehjemmet og morgenpendling i roligt tempo på cykelstien. Det, der ligner en Maggi-terning af det gode liv, er hverdagen for tyske Andreas Fritz Hopf.

Han kom til Ringkøbing-Skjern Kommune i 2007 med en sygeplejerske-uddannelse i baghånden og en lyst til at slå sig ned og lære dansk. Nu er han en del af kommunens udrykkende akut-team på sundhedsområdet.  

Andreas Fritz Hopf er også en af paneldeltagerne, når Ringkøbing-Skjern Kommune torsdag har inviteret i alt ca. 1.000 tyske nyhedsbrevabonnenter, hvoraf 65 har en sundhedsfaglig baggrund, med til webinar om job- og bomulighederne i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Med invitationen har deltagerne fået et link til videoen med Andreas Fritz Hopf. Den er bare én af de videoer, Ringkøbing-Skjern Kommune har fået produceret for at præsentere kommunen for potentielle udenlandske medarbejdere.

Efter en velkomst af borgmester Hans Østergaard vil Andreas Fritz Hopf på webinaret fortælle, hvordan det er at arbejde som sygeplejerske i kommunens hjemmepleje og om at flytte til Ringkøbing-Skjern Kommune, ligesom Chris Wantia, der er kommunens tyske tilflytterguide, vil fortælle om modtagelsen af tilflyttere og om børnepasning, skole og jobmuligheder for en eventuel partner.

Mangler hænder

Formålet er at give især sundhedsuddannede tyskere lyst til at pakke hverdagen i Tyskland sammen og flytte nordpå til Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor ledige job bl.a. i kommunens afdeling for Sundhed & Omsorg venter på flere hænder:

- Vi mangler sundhedsfagligt uddannede i kommunen, så derfor har vi arrangeret webinaret, hvor deltagerne kan høre om job- og karrieremulighederne i kommunen. Vi håber selvfølgelig, at nogle af deltagerne får lyst til at flytte herop og være med til at besætte de ledige job, forklarer Dorthe Gammelgaard Jensen, afdelingsleder i kommunens afdeling for Sundhed og Omsorg.

Dorthe Gammelgaard Jensen tilføjer, at kommunen også byder velkommen til ikke sundhedsuddannede med en interesse for sundhed og ældreområdet:

- De vil kunne få hjælp til at komme ind på en uddannelse efter eventuel praktik og gennemført danskundervisning, siger hun og understreger, at der både i hjemmeplejen og på ældrecentre er ledige job til dygtige, interesserede og sundhedsuddannede kandidater. En god del af dem kunne meget vel besættes af tyskere, der typisk kender kommunen fra sommerferier i området:

- I dag modtager ca. 1.000 tyskere løbende nyheder om job- og bomulighederne i Ringkøbing-Skjern Kommune. De har udfyldt et mini-CV, der gør det muligt for os at matche kvalificerede tyskere med lokale virksomheder, som står og mangler arbejdskraft. Vi har derfor også kunnet målrette en invitation til vores webinar til de 65 på vores liste, der har en sundhedsfaglig uddannelse, fortæller Dorthe Frydendahl, bosætningskoordinatorer i Ringkøbing-Skjern Kommune. Hun forklarer:

- Vi har rigtig gode erfaringer med de tyskere, der beslutter at flytte hertil. Ligesom mange andre internationale medarbejdere i området er de typisk hårdtarbejdende, ivrige efter at få lært dansk og hurtige til at finde sig til rette. Tyskerne er glade for vores område og tiltrækkes af, at der er en god balance mellem arbejdsliv og fritid. I forhold til arbejdslivet fremhæver de tyske tilflyttere især, at ledere og medarbejdere er mere i øjenhøjde, end de har været vant til hjemmefra. Der er også bedre adgang til efteruddannelse.

Tilflytter-job-ordning

Ledigheden er lav i Ringkøbing-Skjern Kommune. Så på webinaret vil kommunen også fortælle om de gode muligheder der er for at hjælpe en eventuel partner til et meningsfyldt job i området.

- Vi har en stor interesse i, at hele familien falder godt til i vores område, så bl.a. derfor har vi et stort fokus på at hjælpe med at finde et job til nye tilflytteres eventuelle partner, der f.eks. kan få sendt deres CV ud til over 700 lokale virksomheder i vores tilflytter-jobordning, forklarer Dorthe Frydendahl.

Hun understreger, at muligheden for det gode familie- og fritidsliv i Naturens Rige i lige så høj grad som jobmulighederne er med til at sælge kommunen til de tyske tilflyttere:

- Foruden spændende job kan vi tilbyde pladsgaranti i dagtilbud, gode skoler, huse til salg i vores byer og i landdistrikterne – og en hverdag med plads til drømme og tid til familien, siger hun.

På linket her https://www.flytmodvest.dk/deutsch/zugezogene-treffen kan man (på tysk) læse om nogle af de tyske familier, der allerede har fundet sig til rette i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Flere webinarer

Når webinaret på torsdag er evalueret, vil kommunens bosætningsteam se på, om der kan laves tilsvarende webinarer i samarbejde med f.eks. erhvervs- og industrivirksomhederne i kommunen:

- Vi ved, at de også mangler ledige hænder, og vi har rigtig mange nyhedsbrevmodtagere med en baggrund som industritekniker, svejser, smed, elektriker eller lignende. Det vil da være oplagt at række målrettet ud til dem også, siger Dorthe Frydendahl.

 

På Flyt mod Vests tyske hjemmeside kan man læse mere om jobmulighederne på sundheds- og omsorgsområdet i Ringkøbing-Skjern Kommune: https://www.flytmodvest.dk/deutsch/arbeiten/moechtest-du-in-der-gesundheits-und-pflegebranche-arbeiten