Trives dit barn?
Hvor går man hen, hvis ens hverdag og trivsel er præget af, at man har en bror eller søster med fysiske eller psykiske udfordringer? Hvis mor eller far er kritisk eller kronisk syg, og det er svært at tale om derhjemme? Eller hvis brudte relationer i familien gør det lidt udfordrende at være barnet i midten?
Èt sted, hvor der altid er plads, andre børn i tilsvarende situationer og voksne med tid og lyst til at lytte, er trivselsgrupperne under FrivilligVest.
Trivselsgrupperne for skolebørn er et gratis og frivilligt tilbud til børn på 7-14 år, der i forløb mødes 10 gange med to faste voksne og en lille gruppe andre børn, der er i en lignende situation. Gruppen er et fællesskab hvor der er plads til at snakke om stort og småt, og hvor børn med samme problematikker kan spejle sig i hinanden.
- Trivselsgrupperne er ikke et behandlingstilbud, men et fortroligt frirum for børnene, siger Anna Bille, selvhjælpskoordinator hos FrivilligVest.
- Vi starter med en forsamtale, fordi det er vigtigt for os at høre, at barnet selv har lyst til at være med i en trivselsgruppe. Børnene skal ikke komme, fordi forældrene synes, de skal, men fordi de selv har lyst til det, forklarer Anna Bille.
I sin trivselsgruppe møder man andre børn, på ens egen alder, der er i samme situation som en selv. Derfor synes mange børn, at det er nemmere at dele tanker og oplevelser i trivselsgruppen end med andre man kender.
- De snakker og leger i gruppen, græder og griner, spiller bold og sidder stille og tegner. De kan stille hinanden spørgsmål og hjælpe hinanden med at løse problemer, fortæller Anna Bille og tilføjer:
- Det vigtigste i trivselsgrupperne er, at det er børnenes frirum og at det skal være rart for alle at være med. Derfor er børnene også med til at aftale, hvilke regler de gerne vil have i gruppen.
Styrket tilbud
Egentlig har trivselsgrupperne under FrivilligVest været i gang i flere år. Men med en ny bevilling på 560.000 kr. fra Tryg Fonden har FrivilligVest fået mulighed for at styrke tilbuddet gennem ansættelsen af en medarbejder, der skal koordinere trivselsgrupperne – og bl.a. udbygge samarbejdet med skolerne.
- Trivselsgrupperne har kørt rigtig fint med den gruppe af dygtige og engagerede frivillige, som vi er så heldige at have tilknyttet, men vi glæder os til at få tilført flere kræfter og kompetencer gennem en ansat kollega, siger Anna Bille.
FrivilligVest tilbyder også trivselsgrupper for unge og selvhjælpsgrupper for voksne. Her får deltagerne mulighed for at sætte ord på egen situation og for at opleve, at de ikke står alene med aktuelle problematikker. Desuden giver trivselsgrupperne også både unge og voksne et frirum, hvor de kan dele erfaringer og hjælpes ad i gruppen med at afklare dilemmaer, ligesom de kan få hjælp til at sondre mellem, hvad der er vilkår man må acceptere og hvad der kan/bør gøres noget ved.
Alle trivselsgrupperne under FrivilligVest er gratis tilbud med løbende opstart.
FAKTA:
Trivselsgrupperne er et frivilligt, gratis tilbud under FrivilligVest.
Læs mere om trivselsgrupperne for de 7-14-årige børn på FrivilligVests hjemmeside her: https://frivilligvest.dk/selvhjaelp-trivsel/selvhjaelp-skoleborn/
Læs mere om trivselsgrupperne for unge 15-21-årige på FrivilligVests hjemmeside her: https://frivilligvest.dk/selvhjaelp-trivsel/trivselsgrupper-for-unge/
Og læs mere om selvhjælpsgrupper for voksne på FrivilligVests hjemmeside her: https://frivilligvest.dk/selvhjaelp-trivsel/trivselsgrupper-for-voksne/
- 26. november 2024
Nyt tiltag afliver ’småt brændbart’ på genbrugspladserne - 1. november 2024
Rekord: Næsten 300 tyskere til INFOTAG i Ringkøbing- Skjern - 7. november 2024
Landdistriktsmøde med fokus på mulighederne - 8. november 2024
Afløserbank er en stor succes - 4. november 2024
Kommunens Jobdating får langtidsledige i job - 8. november 2024
Fokus på iværksætteri