28. august 2024

Nu kan du indstille kandidater til Frivilligprisen 2024

arkiv

De går det ekstra skridt. Lytter, når der er brug for det – og er klar med opbakning, engagement og ikke mindst masser af uselviske timer. Med andre ord, så yder engagerede frivillige en kæmpe indsats for at løfte nogle af de borgere, som ikke selv har kræfterne lige her og nu. Det er de frivillige kræfter, Ringkøbing-Skjern Kommune nu er på udkig efter:

- Som samfund nyder vi godt af, at der er nogen, som ofrer tid og kræfter på fællesskabet og på at være der for andre. Dem vil vi på fællesskabets vegne gerne sige mange tak til – siger kommunens frivillighedskoordinator, Emil Sloth Sig.

Som tidligere år vil Ringkøbing-Skjern Kommune gerne hylde de frivillige kræfter, og derfor indkalder kommunen, Frivilligrådet og FrivilligVest nu til indstillinger af kandidater til Frivilligprisen 2024.

Prisen, der består af et diplom og 5.000 kr., uddeles hvert år til en person, en forening eller en organisation, der i årets løb har ydet en ekstraordinær indsats på det frivillige sociale område.

De indstillede kandidater vil blive vurderet ud fra kriterier, der skal understøtte udviklingen og nytænkningen. Derfor vil der i vurderingen blive taget hensyn til, om den frivillige person eller forening er:

  • En (eller flere) frontløber(e), som har været med til at skabe ny udvikling og inspirere andre på det frivillige sociale felt.
  • En person, forening eller organisation, som har været med til at styrke samarbejdet på tværs – f.eks. ved at involvere andre samarbejdspartnere eller målgrupper.
  • En person, forening eller organisation, som har skabt opmærksomhed omkring en ellers overset problematik inden for det frivillige sociale område.

Indstillinger til Frivilligprisen 2024 skal være indsendt på e-mail til ekstern.udvikling@rksk.dk senest den 1. november.

Indstillingen skal indeholde en beskrivelse af kandidatens eller foreningens frivillige arbejde, samt en begrundelse for, hvorfor netop denne kandidat/forening/organisation fortjener prisen. Husk også kontaktinfo på den, der indstiller.

På baggrund af de indsendte forslag vil Frivilligrådet i Ringkøbing-Skjern efterfølgende indstille deres kandidater til godkendelse i kommunens Social- og Sundhedsudvalg.

Frivilligprisen vil blive uddelt d. 31. januar til Ringkøbing-Skjern Kommunes store prisuddelingsfest West Awards, som finder sted i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter kl. 17-22.30.

Den kan du læse mere om her: https://frivilligvest.dk/

FAKTA:

Sidste års vindere af Frivilligprisen var Familien Bækgaard for deres arbejde for udsatte børn i Kenya.

Du kan læse mere – og indstille kandidater til Frivillighedsprisen 2024 her: https://www.rksk.dk/om-kommunen/legater-priser-og-puljer/aarets-frivillige-sociale-indsats