29. august 2024

Danmarks udsendte og veteraner hyldes til Flagdag i Skjern

Danmarks udsendte og veteraner hyldes til Flagdag i Skjern

Højtidelighed og hygge går endnu en gang hånd i hånd, når Ringkøbing-Skjern Kommune på torsdag den 5. september inviterer til markering af Danmarks officielle Flagdag, der er dagen, hvor Danmarks udsendte anerkendes for den indsats, de har ydet, og hvor de faldne mindes.

Traditionen tro starter flagdagen i Ringkøbing-Skjern Kommune med faneborg og andagt i Skjern Kirke fra kl. 16.

Herefter går deltagerne efter fanebærerne fra kirken gennem Skjern til Holger Danske statuen på torvet, hvor borgmester Hans Østergaard byder velkommen kl. ca. 16.45.

- Her håber jeg, at rigtig mange borgere og besøgende har lyst til at møde op og være med til at sige tak til vores lokale udsendte og veteraner. Det synes jeg, de har fortjent, siger borgmester Hans Østergaard.    

For at markere byrådets anerkendelse, lægger borgmesteren en krans ved mindepladen for de danske soldater. Det gør han sammen med formanden for veteranklubben ”Veteraner ved Fjorden” Martin Alskov Nilsson.

Herefter vil kaptajnløjtnant Nikolaj Hviid, flotillechef på Marinehjemmeværnsflotille 126 i Hvide Sande overrække børnemedaljer og diplomer, før kommunen inviterer veteraner og udsendte på et let traktement på Hotel Skjern.

Programmet for Flagdag 2024 ser dermed således ud:

Kl. 16.00 Andagt i Skjern Kirke, Vardevej 12, 6900 Skjern

Kl. 16.30 Fanerne føres fra Skjern Kirke gennem byen til statuen Holger Danske, Jernbanegade 14, 6900 Skjern

Kl. 16.45 Velkomst og tale ved borgmester Hans Østergaard, kransenedlæggelse ved mindepladen til ære for de Danske soldater og 1 minuts stilhed, fællessang ”I Danmark er jeg Født” samt overrækkelse af børnemedaljer.

Kl. 17.30 Ringkøbing-Skjern Kommune er vært ved et let traktement og hyggeligt samvær for tilmeldte på Hotel Skjern.

Senest kl. 18.30 vi synger ”Der er et yndigt land” og tak for i dag.