18. september 2024

Lokal affaldsindsamling markerer international affaldsindsamlingsdag

En for holdet

På den internationale affaldsindsamlingsdag World Clean Up Day inviterer lokale frivillige i ”En for holdet” til kaffe og fælles affaldsindsamling i Hvide Sande på fredag den 20. september kl. 15-17.30.

I FN er den 20. september anerkendt som verdens fælles affaldsindsamlingsdag.

Og også i Hvide Sande er der fokus på affaldsindsamling, når gruppen af frivillige bag ”En for holdet” på engelsk, tysk og dansk nu inviterer alle interesserede med på en gåtur, hvor formålet bl.a. er at indsamle affald i naturen.

En for holdet arrangerer den fælles affaldsindsamling i samarbejde med Holmsland Klit Turistforening, Klittens Borgerforening og FrivilligVest på fredag den 20. september fra kl. 15.00.

Efter en kop kaffe og en kort orientering i Fiskeriets Hus, Nørregade 2B i Hvide Sande, bliver alle fremmødte udstyret med en affaldstang, en gul refleksvest og en tom affaldspose.

En for holdet sørger også for at bortskaffe det affald, som de frivillige returnerer med i de fyldte – eller halvfulde – poser.

- En for holdet i Ringkøbing-Skjern Kommune har i årets løb indsamlet over 1 ton affald, når de har været ude at gå ture. Det er virkelig imponerende og noget vi andre kun kan være taknemmelige over, siger Tove Kristensen, koordinator i FrivilligVest.

Sammen med En for holdets initiativtager Helle Damgaard Nielsen har hun været i kommunen for at bede om flere affaldstænger, fordi det har vist sig at være populært at samle affald, når man alligevel er ude at gå en tur. Tanken bag En for holdet er da også at opbygge fællesskaber, mens man gør en samfundsnyttig indsats og udvikler ansvar for lokalsamfundet i en selv.

 

FAKTA:

En for holdet, Ringkøbing-Skjern er en gruppe frivillige, som indsamler affald, når de går tur. En gang imellem arrangerer gruppen fælles affaldsindsamlinger som den i Hvide Sande.

Læs mere på gruppens Facebookside En for holdet – Ringkøbing/Skjern

Affaldsindsamlingen i Hvide Sande finder sted på World Clean Up Day, på fredag den 20. september.

Sted: Fiskeriets Hus, Nørregade 2 B, Hvide Sande

Tid: Kl. 15-17.30.

Alle er velkomne.

Plakat, der informerer om affaldsindsamlingen i Hvide Sande den 20. september kl. 15-17.30