9. september 2024

Kom og mød din næste teknologiske hjælper

Colourbox

Et par briller, så man kan se alting klart. Eller et høreapparat, der gør det muligt at følge en samtale og forblive en del af fællesskabet.  

Vi kender og bruger allerede nogle af velfærdsteknologiens mest almindelige opfindelser – ofte måske uden at tænke så meget over, at der er tale om velfærdsteknologi. Men der er så mange andre velfærdsteknologiske løsninger, som kan gøre hverdagen nemmere, hvis hukommelsen f.eks. svigter eller man ikke længere er så godt gående.

Mange af de teknologiske løsninger, vil Ringkøbing-Skjern Kommune nu præsentere for interesserede borgere, brugere, pårørende, politikere og personale.

Derfor arrangerer Sundhed og Omsorg under Ringkøbing-Skjern Kommune velfærdsteknologimesse onsdag den 18. september kl. 13.00-17.00 i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter i Skjern.

Her kan man høre om kendte og nye teknologier, videndele og få inspiration med hjem. Formålet med messen er også at fremme alles nysgerrighed på teknologier, vi selv kan anvende som privatpersoner, og teknologier, som personale kan anvende i samarbejde med borgeren ved behov for hjælp fra Sundhed og Omsorg.

- Velfærdsteknologien spiller en stadigt større rolle i kommunens møde med de borgere, der har behov for pleje og omsorg. Vi ønsker at skabe nysgerrighed på teknologier, der kan bidrage til, at en borger forbliver selvhjulpen eller delvist selvhjulpen så længe som muligt. Det giver ikke kun en større frihed og fleksibilitet i hverdagen, det udskyder også ens behov for hjælp, forklarer Dorthe Gammelgaard Jensen, afdelingsleder i Sundhed og Omsorg.

Et par af de velfærdsteknologiske løsninger, man kan møde på messen er f.eks. en medicinhusker, så man selv kan administrere sin medicin, og en Rotoflex-seng, som kan dreje, så man selv kan komme ind og ud af sengen.

Teknologiske løsninger for alle

På messen vil etikken og lovligheden omkring velfærdsteknologiske løsninger også blive debatteret, ligesom kommunens demenskonsulenter vil være til stede for råd og vejledning.

Herudover vil kommunens Kvikservice-ordning være med på messen. Kvikservice åbnede efter årsskiftet og tilbyder simple hjælpemidler direkte over skranken uden forudgående visitation. (Læs evt. mere om Kvikservice her: https://www.rksk.dk/nyheder/kommunen/december/kvikservice )

- Vi ønsker en dialog med både borgere, pårørende og producenter foruden politikere og medarbejdere om, hvilke ønsker, der er for fremtiden, og hvilke forbehold og spørgsmål, man evt. har, forklarer Dorthe Gammelgaard.

Hun understreger, at messen også er for unge, som er nysgerrige på teknologien såvel som for ’mennesker på vippen’ – borgere der endnu ikke har behov for pleje, men som kan blive afhjulpet af teknologien:

- Mange borgere kan udskyde det tidspunkt, hvor de får behov for hjælp, hvis de i god tid tænker teknologiske løsninger ind i deres tilværelse, forklarer hun.

FAKTA:

Fremtidens Velfærd – Messe, dialog og præsentation af velfærdsteknologi

Onsdag den 18. september, kl. 13.00-17.00

Ringkøbing-Skjern Kulturcenter (foyer-området midt i centeret, indgang A eller B)

Ranunkelvej 1, Skjern

Alle interesserede er velkomne. Tilmelding er ikke nødvendig.

 

Program:

Kl. 13.00: Velkomst v/ Anja Thoft Bach, fagchef Sundhed og Omsorg, Ringkøbing-Skjern Kommune

Kl. 13-10: Information om planlagte og igangværende velfærdsprojekter i Sundhed og Omsorg v/ Rasmus V. Nørgaard, digitaliseringskonsulent

 14.00: Oplæg om lovlighed og lovhjemmel v/ Mathias W. Grønborg

14.10: Præsentation fra leverandører af velfærdsteknologi

15.30: Oplæg om etik v/ Mikkel Thagaard

15.40: Præsentation fra leverandører af velfærdsteknologi