25. oktober 2018

Vinderbillede i Nationalpark-konkurrence er udpeget

Vinderbillede i Nationalpark-konkurrence er udpeget

Med 145 fantastiske fotos fra Skjern Å og naturen omkring, er arbejdet med at skabe Nationalpark Skjern Å også visuelt kommet rigtig godt fra start.

Ud af alle de uploadede billeder til Nationalpark Skjern Å-fotokonkurrencen, der sluttede den 21. oktober, blev det landskabsfotoet ”Skjern Å ved Clasonsborg”, der nu er udtrukket som vinder af konkurrencen.

Udover vinderfotoet, hvis ophavsmand vinder en overnatning med middag og morgenmad for to på Sinatur Hotel Skarrildhus, har det overvældende antal uploadede fotos fået Nationalpark-Udvalget til at fiske tre ekstrapræmier op ad lommen.

Derfor er der et familieårskort til Ringkøbing-Skjern Museerne til yderligere tre fotos, der er udvalgt ud fra kriterier om billedets kvalitet og begrundelsen for, hvorfor netop det sted, hvor billedet er taget, bør være en del af den kommende nationalpark.

Det betyder, at der er ekstrapræmie til billedet ”Det afrikanske Vestjylland” der med kvæg på engen i solnedgangen visualiserer de store, åbne vidder såvel som samspillet mellem kultur og natur langs Danmarks vandrigeste å-løb. Herudover er der ekstrapræmie til close-up-fotos af en ”Isblåfugl på Dejbjerg Hede” og en ”Skestork ved Lønborggaard Fugletårn”. Begge billeder afspejler biodiversiteten og det rige dyreliv i og ved Skjern Å - og på de vidtstrakte hedearealer i omegnen.

Opbakning til nationalparken

De uploadede billeder blev vist for Nationalpark Skjern Å-udvalget på mødet tidligere på ugen, og begejstringen var udtalt:

- På udvalgets vegne vil jeg gerne kvittere for de mange indsendte fotos. Det var svært på forhånd at forudsige, om folk ville tage idéen om en fotokonkurrence til sig. Men det kan vi konstatere, at det er der rigtig mange, der har gjort. Og vi kan ved selvsyn se, at rigtig mange har gjort sig stor umage for at vise os, hvorfor de holder så meget af Skjern Å og naturen omkring åen. Vi håber og tror, at det er ensbetydende med, at borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune og Herning Kommune også bakker op om den kommende nationalpark, siger borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune Hans Østergaard.

Han er formand for Nationalpark Skjern Å-udvalget og lover på udvalgets vegne, at de mange stedsangivelser på fotokonkurrence-kortet vil indgå i drøftelserne, når udvalget for alvor skal i gang med arbejdet med at grænsesætte nationalparken:

- Vi vil da bestemt kigge på kortets prikker som en indikation af, hvor borgerne ønsker, at nationalparken skal ligge, siger Hans Østergaard.

Fotografer efterlyses

For at sikre uvildighed og anonymitet er borgere ikke blevet bedt om at aflevere navn og/eller kontaktoplysninger i forbindelse med fotokonkurrencen. Ejerne af vinderbillederne bedes derfor give sig til kende ved at sende en email til Nationalpark Skjern Å-sekretariatet (jakob.albak@rksk.dk) med vinderfotoet vedhæftet.

De præmierede billeder vil fremover ligge på www.rksk.dk/nationalpark.

FAKTA:

Nationalpark Skjern Å-fotokonkurrencen har kørt siden 14. september og sluttede i søndags den 22. oktober. Billederne kan en tid frem ses på siden www.rksk.dk/voresnationalpark.

”Hvor er dit yndlingssted i Skjern Å-området? Hvor findes særligt unikke dyr, planter eller oplevelser?” blev der spurgt på forsiden til konkurrencen, der opfordrede borgere til at dele de bedste fotos samt en kort beskrivelse af, hvorfor man synes stedet, hvor billedet er taget, skal være en del af nationalparken.

Et familieårskort til Ringkøbing-Skjern Museerne gælder for to voksne og et ubegrænset antal børn under 18 år i følgeskab med voksne.