Nye byggegrunde på vej i Vorgod-Barde
Drømmer du om at bygge og bo midt i naturen i Vorgod-Barde?
Så får du snart chancen for at købe en byggegrund, hvor isfuglen, tårnfalken, fiskehejren, sanglærken og gærdesmutten er blandt naboerne – og hvor du som boligejer kan komme til at bo på Danmarks eneste Fiskehejrevej.
I begyndelsen af januar gik Ringkøbing-Skjern Kommune i gang med at byggemodne boligområdet på Fuglvigbjerg, der bliver stamvej gennem Vorgod-Bardes nye parcelhusområde. Derudover byggemodnes den første boligvej mod syd (Sanglærkevej), hvor der bliver ni boliggrunde til parcelhuse og to arealer på hver ca. 4300 m² til rækkehuse eller etagehuse samt den alleryderste boligvej mod øst (Tårnfalkevej). Her byggemodnes der 13 grunde til parcelhuse med udsigt ud over Vorgod å.
Byggegrundene langs de øvrige veje vil blive etableret, når de enkelte boligområder bliver solgt. De nye grunde i Vorgod-Barde regnes for særligt attraktive for tilflyttere på grund af byens centrale placering tæt på naturen og tæt på de mange store arbejdspladser i Videbæk-området og i Herning.
- Vi forventer, at byggemodningen er færdig i begyndelsen af juli, hvorefter boliggrundene kan sælges og bebygges, fortæller Mona Trærup Lassen. Hun er en del af Jordforsyningsteamet i Ringkøbing-Skjern Kommune. Teamet arbejder blandt andet med at sikre ledige byggegrunde de steder i kommunen, hvor der er interesse for at etablere sig med ny bolig eller nyt erhverv.
Prisen på de enkelte byggegrunde vil komme til at afhænge af bl.a. udgifterne til byggemodningen. Når den er klar, kommer byggegrundene i udbud med en fast mindstepris pr. kvadratmeter.
- Som altid, når kommunen sælger bolig- eller erhvervsgrunde, bliver grundene annonceret til salg på kommunens hjemmeside og i lokalaviserne. Herefter kan man så indsende tilbud om køb af en grund frem til budperiodens udløb, forklarer Conni Bülow, der er jurist i Ringkøbing-Skjern Kommune og står for salget af kommunale byggegrunde.
Conni Bülow gør opmærksom på, at grundene ikke kan reserveres før og under udbudsperioden.
Fuglekvarter i Naturens Rige
Vejnavnene i det kommende kvarter er til gengæld allerede reserveret. De tager udgangspunkt i områdets navn, Fuglvigbjerg, og med inspiration fra de fuglearter som lever i området:
- Lokalforeningen under Danmarks Ornitologiske Forening har hjulpet med at lokalisere de hjemmehørende fuglearter. Tårnfalken yngler i området og bruger ådalen og engene i udkanten af landsbyen til at finde mus, ligesom fiskehejren ofte finder føde langs Vorgod Å, fortæller Mona Trærup Lassen og tilføjer:
- Ifølge KRAK findes der endnu ikke en Fiskehejrevej i Danmark, så det bliver en helt unik vej. Den smukke isfugl fouragerer også langs åen, og ligesom bomlærken lægger den indtil videre kun navn til tre veje i Danmark – og for fremtiden altså også i Vorgod-Barde.
Bomlærken er ikke en særlig velkendt fugl, men den er forholdsvis almindelig i det vestjyske. Gærdesmutten er Danmarks næstmindste fugl og er ret almindelig i havens hække, ligesom skovspurven, der også lægger navn til en af de nye, planlagte veje, er almindelig i villakvarterer - især, hvis man hænger redekasser op. Selvom ringduen også er en almindelig fugl, som ofte ses og høres, så er Ringduevej et usædvanligt navn.
- Selv om der er mange ”pip-kvarterer” i Danmark, og selv om det nye område i Vorgod bliver opkaldt efter almindelige danske fugle, så får vejene alligevel forholdsvis unikke navne, siger Mona Trærup Lassen.
Af gode grunde kan de nye vejnavne endnu ikke søges frem på f.eks. Google Maps, men det nye boligområde vil blive etableret mellem Klematisvej og Nørlundvej med adgangsvej fra Vorgodvej på strækningen mellem nr. 29a og 29b.
Herudover bliver det nye område forbundet med de eksisterende boligområder via stier, ligesom der vil blive etableret såkaldte LAR-løsninger, så alt overfladevand fra veje og stier bliver ledt ud til regnvandsbassiner og grøfter.
Arkæologiske undersøgelser viser i øvrigt, at der har tidligere boet mennesker i området. Ringkøbing Fjord Museers arkæologer har fundet spor efter syv til otte huse samt en række spredte anlæg – og peger på, at hustomterne formodentlig skal dateres til før-romersk jernalder, eller romersk jernalder.
På kommunens hjemmeside: www.grundsalg.rksk.dk kan du finde priser, salgsbetingelser og andre relevante oplysninger om alle kommunale byggegrunde til salg, både til boliger og til erhverv.
- 20. december 2024
Fejlleverance af fliser forsinker åbningen af svømmehallen i Ringkøbing - 11. december 2024
Kommunen fjerner bøvl – du får kun én regning i stedet for to - 2. december 2024
Unikt samarbejde skudt i gang: Sådan får vi flere sygeplejersker - 11. december 2024
Kommunen køber stort areal i Naturbydelen i Ringkøbing - 12. december 2024
Ringkøbing-Skjern Kommune samler kræfterne for at få endnu flere unge i uddannelse og job - 12. december 2024
Mere til de mindre – nyt tiltag for gravide og familier med børn under seks år