16. november 2017

Kommunen rådfører sig med Ankestyrelsen om sygedagpengeregler

Kommunen rådfører sig med Ankestyrelsen om sygedagpengeregler

Ringkøbing-Skjern Kommune vil atter søge vejledning hos Ankestyrelsen, efter beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens svar på et udvalgsspørgsmål i Folketinget om fortolkningen af reglerne for udbetaling af sygedagpenge i situationer, hvor ansøgningsfristen er overskredet.

Kommunen har én gang tidligere konsulteret Ankestyrelsen vedrørende reglerne for udbetaling af sygedagpenge, når ansøgningsfristen er overskredet.

- Vi noterer os, at der nu er to forståelser af lovteksten, én fra beskæftigelsesministeren og én fra Ankestyrelsen. Her er vi selvfølgelig nødt til at få skabt klarhed over, hvordan reglerne skal fortolkes fremadrettet, siger fagchef for beskæftigelse Kim Ulv Christensen.

Det er Ankestyrelsen, der gennem afgørelser og vejledning fortolker loven og sørger for en ensartet praksis i forhold til, hvordan kommunerne landet over administrerer lovgivningen inden for social- og beskæftigelsesområdet.

God tone, også når bølgerne går højt
- Jeg bliver ked af det, når jeg ser lokale avisoverskrifter, der er spændt helt til bristepunktet og rettet mod vores ansatte. Det ligger mig meget på sinde at sige, at de ansatte lægger en stor og fagligt velfunderet indsats for dagen i sager, som aldrig er sort-hvide, og vi er altså nødt til at kunne tale ordentligt om og med hinanden, især når det er svært og bølgerne går højt, siger borgmester Iver Enevoldsen.

Kommunen tager kontakt til Ankestyrelsen mandag den 20 november.