30. maj 2024

Vil du have hjælp til at sige nej til nikotinen?

Colourbox

Sundhedscenter Vest tilbyder igen rygestopforløb – denne gang med naturen og fællesskabet som hjælpere. Du er også velkommen, hvis du vil være uafhængig af snus eller andre nikotinprodukter.

Scenen er sat midt i skoven ved Rindum Kjærgård, hvor bøgetræer og bål ved spejderhytten danner bagtæppet for endnu et tilbud om rygestopforløbet ”Ringkøbing-Skjern Kvitter – rygning, snus og nikotin”

Det er rygestopkonsulenter fra Sundhedscenter Vest, der inviterer alle interesserede til at deltage i det gratis rygestopforløb, hvor afhængigheden af nikotin bliver erstattet med fællesskab i naturen.

Forløbet foregår over seks tirsdage fra kl. 15.30-17. Første gang d. 13. august, hvor Kræftens Bekæmpelse også vil være til stede med frisk frugt og gode råd.

- Der er tilmelding efter først-til-mølle-princippet, så selvom august lige nu er langt ude i fremtiden, anbefaler vi, at man får tilmeldt sig allerede nu, så er der god tid hen over sommeren til at vænne sig til tanken om rygestop, siger udviklingskonsulent Trine Bloch Burmølle.

Hun er en af de tre sundhedsfaglige medarbejdere fra Sundhedscenter Vest, som står bag rygestopforløbet, der er for alle de borgere og medarbejdere i Ringkøbing-Skjern Kommune, som er afhængige af tobak, snus eller andre nikotinprodukter – og som har lyst til at stoppe.

Og her hjælper både naturen og fællesskabet.

- Der er også mulighed for, at man kan være inden døre i spejderhytten, hvis man foretrækker det. Men når vi laver rygestopforløb i naturen, er det fordi, det giver noget særligt at være ude – og fordi det godt må være hyggeligt. Det skal ikke føles som at være i skole at gå til rygestop, forklarer Trine Bloch Burmølle og tilføjer:

- Erfaringen viser, at mange synes, det er mere behageligt at være ude og måske gå en tur, mens vi taler om teknikker, der kan ændre ens fastlagte tankemønstre om rygning og give nye perspektiver. Og fra vores nabokommuner ved vi, at store fællesskaber omkring rygestop kan skabe nogle dynamikker, der betyder at det bliver nemmere for den enkelte at kvitte smøgerne.

Desuden viser statistikken, at folk der ryger eller bruger andre nikotinprodukter, har fem gange større chance for at lykkes med rygestop, hvis de følger et rygestopforløb frem for at forsøge at lægge vanen på hylden på egen hånd.

Samtidig viser opgørelserne fra kommunen, at 40-50 procent af de rygere, der har deltaget i et rygestopforløb under Sundhedscenter Vest stadig er røgfri efter seks måneder.

 

FAKTA

Rygestopforløbet ”Ringkøbing-Skjern Kvitter – rygning, snus og nikotin” er et gratis tilbud fra Ringkøbing-Skjern Kommunes Sundhedscenter Vest.

Forløbet afholdes ved spejderhytten bag Rindum-Kjærgaard seks tirsdage i træk, første gang tirsdag den 13. august kl. 15.30-17.00.

Tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet på tlf.: 99 74 19 12.

På videofilmen her kan du høre mere om forløbet https://sundhedscenter-vest.rksk.dk/sundhedsfremme-og-forebyggelse/rygestop