24. maj 2024

Så fløjtes der til landskamp og til fodbold for alle i Ringkøbing-Skjern Kommune

Foto credit: Anders Kjærbye, fodboldbilleder.dk

Når U23-kvindelandsholdet i næste uge spiller to testkampe mod Skotland i Ringkøbing og Skjern vil breddefodbolden også være i fokus med skolefodbold, fællestræning og gratis billetter til kampene.

Ringkøbing-Skjern Kommune er hjemmebane for U23-kvindelandsholdet i fodbold, når holdet den kommende uge skal teste formen i to kampe mod Skotland.

Første kamp spilles på torsdag den 30. maj klokken 12.00 på Alkjær Stadion i Ringkøbing. Den anden kamp fløjtes i gang søndag den 2. juni klokken 11.00 på Skjern Stadion. Til begge kampe er der gratis adgang for tilskuere.

Før kampene vil der være en fanzone, hvor fans gennem sjove aktiviteter kan varme op til de respektive kampe.

Ifølge Dansk Boldspil Union, DBU, ser hele holdet frem til de to kampe mod skotterne:

”Vi glæder os til at spille mod Skotland og vise os frem for de rød-hvide fans. Det er altid fantastisk at spille på dansk jord, og vi glæder os bare til at komme ud på grønsværen i det vestjyske og jagte to sejre,” siger Karoline Olesen, der til daglig spiller i den britiske klub Everton. 

Fodbold for alle

I forbindelse med de to kampe, står Ringkøbing-Skjern Kommune i samarbejde med DBU bag en lang række fodboldrelaterede arrangementer, herunder bl.a. muligheden for, at man kan overvære en åben træning med U23-landsholdet på Skjern Stadion – og bagefter få en autograf og tage en selfie med spillerne.

Derudover er der træningssamling for U10-U15 piger på tirsdag den 28. maj kl. 17-19, hvor tre-fire landsholdsspillere kommer og træner med lokale fodboldpiger, ligesom DBU har inviteret lokale U8-U9 piger til et inspirationsstævne på Skjern Stadion den 2. juni kl. 9.00-10.15 forud for landskampen i Skjern.

- Med baggrund i DBU’s børnestrategi vil vi lave en formiddag, hvor børnene får lov at spille lidt fodbold, får smil på læben og hvor vi samtidig forhåbentligt kan give trænerne lidt inspiration. Kampene vil blive afviklet på en anderledes måde, end vi er vant til – og efter kampene inviteres alle til at se U23 Kvindelandsholdet spille mod Skotland, siger Mie Brun Pedersen, der er koordinator i DBU Jylland, Region 2.

Hun minder om, at man skal tilmelde sig på forhånd til de to arrangementer – og til pigenetværksmødet hos Videbæk IF for pigetrænere og fodboldinteresserede piger den 3. juni – og tilføjer, at alle klubber har fået direkte invitationer.

Det fulde program for aktiviteterne i forbindelse med U23 Kvindelandskampene er følgende:

  • Tirsdag 28. maj: Fællestræning hos BK Klitten for U10-U15 Piger kl. 17.00-19.00
  • Torsdag 30. maj: U23 Landskamp kl. 12:00 på Alkjær Stadion (alle er velkomne)
  • Lørdag 1. juni: Åben træning 11:30-13:30 på Skjern Stadion med mulighed for autograf (alle er velkomne)
  • Søndag 2. juni: U23 Landskamp kl. 11:00 på Skjern Stadion (alle er velkomne)
  • Mandag 3. juni: Pigenetværksmøde hos Videbæk IF for pigetrænere og fodboldinteresserede piger.

 

Plads til alle

”Saml dit fodboldhold, skoleklasse eller en masse venner og kom på stadion og hep på Danmark.
Vi håber at se en masse fodboldglade mennesker på tribunen”, skriver DBU i den direkte invitation til lokale fodboldklubber.

Også i Ringkøbing-Skjern Kommunes Kultur- og Fritidsafdeling håber fritidskonsulent Linda Højland Milling, at rigtig mange mennesker vil bakke op – både om det danske landshold og om de mange arrangementer i forbindelse med kampene. Hun peger på, at de lokale klubber i Ringkøbing og Skjern har ydet en kæmpe indsats for at finde frivillige og få deres stadions til at stå knivskarpt til landsholdskampene.

Tilbuddene rundt om landskampene og den fælles indsats for at bygge bro mellem eliten og de lokale klubber i hele kommunen er en del af en treårig velfærdsalliance mellem kommunen og DBU.

- Noget af det, der er så fint ved kampene er, at U23-spillerne kan være med til at skabe noget interesse for fodbold blandt lokale børn og unge, og at vi får involveret både lokale skoleklasser og fodboldklubber. På den måde er elitefodbolden med til at bane vej for breddeidrætten i kommunen, siger Linda Højland Milling.

Dét sker bl.a. gennem ”Fodbold på skoleskemaet”, der er et tilbud under velfærdsalliancen, hvor skolerne, fodboldklubberne og DBU i samarbejde sætter fodbold og bevægelse på skoleskemaet og afholder fodbolddage med masser af løb, drible- og sparketeknik – og med jubel, heppekor og godt kammeratskab.

Foreløbig er der bl.a. blevet sparket til masser af fodbolde i Videbæk, ligesom ca. 320 børn fra 0.-6. kl. tidligere på måneden deltog i en ”Fodbold på skoleskemaet” dag i Tarm.

Her var 25 elever fra 8. klasse desuden involveret som hjælpetrænere, hvilket ifølge DBU har fået flere af dem til at overveje at melde sig som træner i klubberne.

I den kommende tid vil ”Fodbold på skoleskemaet ”-konceptet blive bredt ud til andre skoler og fodboldklubber i kommunen.