Aktiv start på nyt netværk for unge i Ringkøbing-Skjern
Omkring 100 unge borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune kastede sig i aftes aktivt ud i åbningen af et nyt netværk for 20-35-årige.
Selvom vejret ikke var det varmeste var en stor del af de unge friske til blandt andet at prøve surfing, kajakroning og andre vandsportsaktiviteter i fjorden, mens andre hyggede sig på plænen foran Rådhushallen i Ringkøbing. Her blev der efterfølgende serveret Tapas og så var der yderligere tid til netwoking. At dømme efter den livlige aktivitet og snak på kryds og tværs er der næppe tvivl om, at grobunden for et nyt aktivt fællesskab er skabt.
Det nye netværk, InWestjylland, Klubben for unge i Naturens Rige, skal være med til at skabe fællesskaber på tværs blandt unge tilflyttere, unge, der altid har boet i kommune og unge eksilvestjydere, der vender hjem efter uddannelse i storbyerne.
Ideen er, at de unge mødes ca. en gang om måneden og får fælles oplevelser via netværksskabende aktiviteter, så det bliver endnu bedre at være ung i Ringkøbing-Skjern.
At flytte til storbyerne er ikke det eneste rigtige
23-årige Emma Kaasgaard, der kommer fra Astrup, men nu arbejder og bor i Ringkøbing, har taget initiativet til klubben.
- Jeg har en del venner, der er medlem af Klub Eksilvestjyder, som fastholder deres engagement i forhold til Vestjylland i studiebyerne. Jeg syntes, der manglede noget for os, der har valgt at blive eller som er flyttet tilbage, siger Emma Kaasgaard og forklarer:
- Jeg vil gerne være med til at sætte fokus på, at der også sker noget her; at det eneste rigtige ikke er at flytte til storbyerne.
Sammen med kommunens bosætningssekretariat samlede Emma Kaasgaard her i foråret en arbejdsgruppe til at stå for starten af den nye klub, InWestjylland, og arrangementet i aftes var deres første.
Vi investerer i lokalområdet, i aktiviteter og i hinanden
Bag navnet, InWestjylland, står Maiken Faaborg, Ringkøbing, en af de otte unge i arbejdsgruppen.
-Navnet afspejler, at vi investerer noget i det her. Vi investerer vores tid i lokalområdet, vi investerer i aktiviteter og i hinanden - os der bor her, forklarer hun og tilføjer: Navnet afspejler også Vestjylland og den vestjyske dialekt; derfor w'et.
Netværk løftes i gang med støtte af kommunen
Formanden for Ringkøbing-Skjern Kommunes erhvervs- og vækstudvalget, viceborgmester Søren Elbæk var med til opstarten af InWestjylland i aftes, og han er begejstret for initiativet. Kommunen er altid klar til at støtte et godt borgerrettet initiativ, men projektet bakkes også op som led i kommunens profilerings- og bosætningspolitik.
For kommunen handler det både om at fastholde og tiltrække unge, og derfor også at få fokus på, at Ringkøbing-Skjern Kommune har meget at byde på. Områdets virksomheder efterspørger faglært arbejdskraft, også blandt kandidater med de lange universitetsuddannelser. Skoler kan godt bruge flere børn og landsbyer er rigtig gode til at tage imod børnefamilierne, ikke mindst fordi de er med til at skabe liv i byerne. Og så har kommunen også naturen, det gode liv og en bred vifte af kultur- og fritidsaktiviteter at byde på.
Et af medlemmerne af arbejdsgruppen bag InWestjylland, Jeppe Hykkelbjerg Christensen, Højmark, var i aftes i funktion som videoambassadør. Mobilfilmen kan ses på Det gode liv i Naturens Rige
Fakta:
Der er flere oplysninger om InWestjylland, Klubben for unge i Naturens Rige, og mulighed for at melde sig ind HER
InWestjylland kan følges på facebooksiden.
- 8. oktober 2024
Byrådet sender seks VE-projekter til ’videre bearbejdning’ - 18. oktober 2024
Hjemmeplejekontor får endelig nye lokaler - 1. oktober 2024
I fremtiden vil ældre i højere grad klare sig selv - 17. oktober 2024
Stor tilfredshed med Åkanden blandt borgerne - 11. oktober 2024
Ikke flere tricks i Streetparken i Skjern - 14. oktober 2024
Parat til start på Hvide Sandes nye helhedsplan