12. juli 2024

Gravearbejde i Hvide Sande forventes færdigt før tid

Colourbox

Kommunen forventer, at arbejdet med at renovere kloaksystemet og anlægge cykelsti på Nørregade i Hvide Sande vil være færdigt allerede i februar 2026. Det er knap et år tidligere end planlagt.

Det er sikkert velkendt for de fleste, at en opgave kan tage lidt længere tid end planlagt. Man bøvler lidt mere end forventet – eller der tilstøder uforudsete problemer undervejs.

Derfor er det også værd at bemærke, når en renoverings- og saneringsopgave bliver færdig før tid.

Som nu dén renovering af kloaksystemet i Hvide Sande som Ringkøbing-Skjern Forsyning er i gang med – og den forskønnelse af Nørregade, som Ringkøbing-Skjern Kommune får løst i samme ombæring.

Stauning Entreprenør og  Maskinstation A/S  har fået arbejdet, og ved at optimere arbejdsprocesserne, forventer entreprenøren, at projektet, der oprindeligt var planlagt til afslutning i december 2026, er færdigt allerede i februar 2026.

- Det betyder, at både de fastboende og de mange tusinde turister slipper for at navigere igennem vejarbejde på Nørregade i turistsæsonen 2026. Og det betyder, at det før tid vil være muligt at køre sikkert på cykel ad Nørregade, siger Michael Steen Vejrup, civilingeniør i Ringkøbing-Skjern Kommunes Vej- og Parkafdeling.

Når Nørregade bliver gravet op, sker det, fordi forsyningen skal have separeret kloaksystemet i nye spilde- og regnvandsledninger og etableret nye stik ind til ejendommene langs Nørregade. Desuden skal der anlægges pumpestationer.

Og når vejen alligevel er gravet op, udnytter kommunens Vej- og Parkafdeling muligheden for at trafiksikre og forskønne Nørregade. Udover cykelsti i begge sider af vejen også gaden også få ny fortovs- og asfaltbelægning.