25. januar 2021

Fokus på usynlige følger efter blodprop eller blødning i hjernen

colourbox

En blodprop eller blødning i hjernen kommer oftest som et chok. Derfor kan der opstå mange tanker, når man kommer hjem fra sygehuset og i de efterfølgende uger og måneder.

I et sundhedsvidenskabeligt forskningsprojekt forsøger Ringkøbing-Skjern Kommune nu i samarbejde med Aarhus Universitets Institut for Folkesundhed at afdække, om planlagte samtaler kan medvirke til, at man som patient får det godt igen psykisk og socialt efter en blodprop eller blødning i hjernen.

Forskningsprojektet ”Fremme af psykosocialt velbefindende efter hjerneblødning eller blodprop i hjernen”, startes op i begyndelsen af februar, og til undersøgelsen søger kommunen nu hjælp fra borgere.

- Vi vil meget gerne i kontakt med borgere, der inden for den seneste måned har været på hospitalet med en blodprop eller blødning i hjernen og som vil bidrage til, at den professionelle støtte til borgere ramt af en blodprop eller en blødning i hjernen fremover forbedres, fortæller Margrethe Siig, sygeplejefaglig konsulent i Ringkøbing-Skjern Kommunes Sundheds- og Omsorgsafdeling.

- Formålet er, at øge det psykosociale velbefindende efter apopleksi – eller after stroke. Og det er vores håb og forventning, at den enkeltes deltagelse i undersøgelsen vil opleves som en hjælp, tilføjer hun.

Alle deltagere vil blive tilbudt én til fire samtaler og vil desuden blive bedt om at beskrive deres oplevelser i et spørgeskema. To sygeplejersker i Ringkøbing-Skjern Kommune er uddannet til at gennemføre samtalerne.

Undersøgelsen er finansieret af Århus Universitet og Ringkøbing-Skjern Kommune med støtte fra Novo Nordisk Fonden.

Yderligere information og tilmelding sker ved henvendelse til Margrethe Siig, sygeplejefaglig konsulent, Sundhed og Omsorg, Ringkøbing-Skjern Kommune, Tlf. 9974 1589, mail: margrethe.siig@rksk.dk

På linket her, kan du læse mere om Stroke-projektet:

/Files/Nyheder/1.Januar2021/After-stroke-Informationsfolder.pdf