Lokale foreninger hjælper med at samle affald
De fleste er enige om, at affald i naturen er grimt, træls og at det skæmmer.
Derfor er der heldigvis altid nogen, der melder sig, når det er tid til at samle noget af affaldet ind igen, uanset om det gælder affald på strandene eller på gader og stræder.
Endnu en gang har foreningen Ren Natur haft lokale foreninger og dermed 103 frivillige i gang med at samle affald på Vestas-halvøen, Røjklitvej, Skaven Strand, Lønborg-Tarm, Sidselbjerg, Kærby-Hee og to ruter i Hvide Sande.
- Det er utrolig positivt, at borgerne bakker så flot op omkring indsamling af affald i vores kommune - og at foreningerne samtidig kan tjene penge på deres indsats er bestemt et plus, siger naturvejleder og udviklingskonsulent i Ringkøbing-Skjern Kommune Søren Frederiksen.
Hjælper foreningerne
Ringkøbing-Skjern Kommune betaler kontingent for at være med i Ren Natur, som udbyder ruterne. Kontingentet er på 10.000 kroner om året– men da der hvert år er otte foreninger, som hver får 3000 kroner som tak for hjælpen, er det en god måde for kommunen at hjælpe foreningerne på:
- Det er en win win-situation, når foreningerne samler affald. Affaldet bliver fjernet, og Ren Natur giver 3000 kroner til hver forening, der går ud med affaldssæk og grab, fortæller Søren Frederiksen.
De 103 frivillige har indsamlet 66 sække affald, der til sammen vejer omkring 260 kilo.
- Når de frivillige har indsamlet affaldet, stiller de deres fyldte sække på aftalte pladser, som vores folk i Vej og Park så kommer og henter, siger Søren Frederiksen.
På den måde bliver affaldsindsamlingen en fælles indsats.
Medlemskab fortsætter
Fordi det er så stor en succes at få frivillige til at hjælpe med affaldsindsamlingen, har Ringkøbing-Skjern Kommune vedtaget, at medlemskabet fortsætter næste år:
- Vi er meget glade for, at foreningerne er så flittige til at melde sig som affaldsindsamlere, så vi ser frem til endnu en god sæson i samarbejde med Ren Natur - det er en god måde for os at hjælpe foreningerne på, siger Søren Frederiksen.
Han minder desuden om, at kommunen blandt andet i samarbejde med lokale virksomheder også arrangerer strandrensninger. Derudover står der affaldscontainere og strandkasser til det affald, man måtte finde i naturen. Så selv om der er venteliste til Ren Naturs affaldsindsamlinger, er der altså stadig gode muligheder for, at man som borger eller besøgende kan hjælpe med at samle affald i naturen.
- 8. oktober 2024
Byrådet sender seks VE-projekter til ’videre bearbejdning’ - 18. oktober 2024
Hjemmeplejekontor får endelig nye lokaler - 1. oktober 2024
I fremtiden vil ældre i højere grad klare sig selv - 17. oktober 2024
Stor tilfredshed med Åkanden blandt borgerne - 11. oktober 2024
Ikke flere tricks i Streetparken i Skjern - 14. oktober 2024
Parat til start på Hvide Sandes nye helhedsplan