Samarbejde på tværs af kommunale kontorer gavner mænd med angst og depression
Et stærkt samarbejde mellem Sundhedscenter Vest, Handicap og Psykiatri samt Beskæftigelse står bag projekt PLUS, der skal hjælpe mænd med angst og depression. En flot bevilling på 5.2 mio. kr. fra Den A. P. Møllerske Støttefond har gjort projektet muligt. Første skridt er at ansætte en projektleder.
- Takket være støtten fra støttefonden kan vi iværksætte et projekt, som ved en håndholdt og helhedsorienteret proces kan hjælpe mænd med angst og depression tilbage fra en tilværelse præget af en følelse af underskud til at få en følelse af overskud i hverdagen, siger Kim Ulv Christensen, fagchef i Beskæftigelse.
Beskæftigelse har netop slået en stilling som projektleder op, og håbet er at finde og ansætte den rette person inden d. 1. oktober i år.
Ind til sagens kerne
I Ringkøbing-Skjern Kommune har der siden august 2013 været hjælp at hente for kvinder med angst og depression takket være projektet Derudad, som hører hjemme under Kompetencecenter Skjern. Et tilsvarende tilbud målrettet mænd har derimod manglet, og det fik i 2016 leder af kompetencecentret, Mona Rosenbeck, og projektleder for Derudad, Susanne Schmidt, til at udarbejde en projektbeskrivelse af Projekt PLUS for mænd med angst og depression.
- Vi kunne ikke finde tilstrækkeligt materiale om hvordan, man tackler mænds angst og depression, og derfor gik vi i gang med at udforme et pilotprojekt. Sagen er den, at mænd ofte bliver behandlet for de symptomer, som er afledt af deres angst og depression - fx misbrug af den ene eller den anden art, i stedet for at blive behandlet for den bagvedliggende årsag. Med projekt PLUS vil vi ind til sagens kerne, fortæller Mona Rosenbeck.
Den A.P. Møllerske Støttefond har gjort det muligt
Ansøgningen til Den A.P. Møllerske Støttefond passede rigtigt godt med, at fonden har øremærket ekstra 750 mio. kr. til at løfte projekter med sociale formål.
- Vi glæder os over, at vi med donationen gennem Projekt PLUS kan hjælpe udsatte borgere med at knække den sociale arv og komme i job eller uddannelse samt skabe bedre rammer for psykisk syge, misbrugere, anbragte børn og andre, siger Mona Rosenbeck.
Projekt PLUS bliver en del af KompetenceCenter Skjerns tilbudsvifte. Opstart for projektet bliver efteråret 2017, og første tiltag er at ansætte en projektleder.
FAKTA
Den A. P. Møllerske Støttefond har denne sommer uddelt i alt 155 millioner kroner til sociale projekter, heraf er der gået 5,2 millioner til gennemførelse af Projekt PLUS for mænd med angst og depression i Ringkøbing-Skjern Kommune.
Projekt PLUS for mænd har som mål:
- At mændene får følelsen af overskud frem for underskud.
- At øge mændenes evne til at håndtere eget liv til gavn for trivsel i familierne.
- At bringe mændene tilbage på arbejdsmarkedet gennem selvudvikling.
- At fremme en bedre koordination mellem de forskellige sektorer i kommunen.
Igennem de 4 år forventes det, at 100 mænd deltager i projektet, og at 33% af disse kommer videre i uddannelse eller job. Der tilknyttes en ekstern evaluator, der skal bidrage til, at målene nås. Hvis målene nås, forventer kommunen, at ordningen gøres permanent.
- 8. oktober 2024
Byrådet sender seks VE-projekter til ’videre bearbejdning’ - 18. oktober 2024
Hjemmeplejekontor får endelig nye lokaler - 1. oktober 2024
I fremtiden vil ældre i højere grad klare sig selv - 17. oktober 2024
Stor tilfredshed med Åkanden blandt borgerne - 11. oktober 2024
Ikke flere tricks i Streetparken i Skjern - 14. oktober 2024
Parat til start på Hvide Sandes nye helhedsplan