24. april 2018

Medicinstuderende vil tilbage til Vestjylland

Medicinstuderende vil tilbage til Vestjylland

Det var ikke helt uden bagtanker, da en flok medicinstuderende blev inviteret til Ringkøbing-Skjern Kommune. Udover tre ugers praktik hos praktiserende læger blev de da også budt på sightseeing og oplevelsestur i Naturens Rige. 

- Vi har en formodning om, at når unge læger i en årrække har været tilbageholdende med at slå sig ned i vores område, så skyldes det manglende kendskab til egnen, forklarer formand for Social- og Sundhedsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune, Lennart Qvist.

Introduktion til Vestjylland

Og det ser ud som om udvalgsformanden har ret. I hvert fald har charmeoffensiven, der bragte 28 årige Simon Naseri til Vestjylland, nu givet ham lyst til at vende tilbage, når han skal i gang med det kliniske basisuddannelses-forløb, der følger efter medicinstudiet.

Simon Naseri er født og opvokset i Aarhus, og fra medierne har han fået et lidt karikeret billede af Ringkøbing-Skjern området:

- Medierne har jo tegnet et billede af, at der nærmest ikke er strøm herude, siger han.

I praktikken i lægehuset i Videbæk, har han nu fået et indblik i hverdagslivet i det vestjyske, fået god faglig sparring - og fået lidt ro på:

- I Aarhus kan man godt føle sig stresset og presset i hverdagen på et sygehus. I Videbæk er der bedre tid og mere ro på – og jeg kan stikke hovedet ind og spørge, hvis jeg er i tvivl om noget. Det betyder fagligt meget for mig, at jeg kan blive superviseret, forklarer han.  

Fantastisk

Nyheden om, at Simon Naseri har søgt klinisk basisuddannelses-plads i kommunen, kalder social- og sundhedsudvalgsformand Lennart Qvist ”fantastisk”.

- Vi har i øjeblikket 4-5 ledige pladser på de alment praktiserende lægehuse i kommunen, og flere praktiserende læger nærmer sig pensionsalderen. Så det havde da været fantastisk, hvis endnu flere af de unge medicinstuderende var blevet overbevist om at deres fremtidige arbejdsliv ligger her i kommunen, men vi er glade for, at Simon har valgt at blive – og ved godt, at det for mange andre er en stor beslutning, som en partner og eventuelle børn skal med ind over, siger Lennart Qvist.

Det er i samarbejde med områdets praktiserende læger og Aarhus Universitet at Social- og Sundhedsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune inviterede de ni medicinstuderende til Vestjylland for at introducere dem til både natur, mennesker og muligheder:

Lennart Qvist peger på, at den nødvendige lægehjælp er et vigtig parameter for, om Ringkøbing-Skjern Kommune også i fremtiden opleves som et trygt og rart sted at bo for borgerne, og tilføjer, at af samme grund bliver initiativet med stor sandsynlighed også gentaget på et senere tidspunkt.

Simon Naseri skal foreløbig et halvt år i klinisk basisuddannelse på Herning Sygehus, før han fortsætter i et halvt års basisuddannelse i en lægepraksis i Ringkøbing-Skjern Kommune. I øjeblikket bor han i Aarhus, og om han vælger at bosætte sig i Herning eller på den anden side af kommunegrænsen i Ringkøbing-Skjern Kommune er han ikke helt sikker på endnu. Men et sted som Career Campus i Ringkøbing, hvor de medicinstuderende har været indkvarteret i deres praktikperiode, appellerer til ham:

- Vi har typisk fri klokken 16, så der må godt være noget at lave derefter og nogen at tale med, siger han.

 

FAKTA:

Ni medicinstuderende fra Aarhus Universitet er pt. på tre ugers praktikforløb i Ringkøbing-Skjern Kommune. De er indkvarteret på Career Campus i Ringkøbing, og er i praktik i lægehuse i Vorgod-Barde, Videbæk, Spjald, Tarm, Skjern, Ringkøbing og Hvide Sande. Desuden har de bl.a. været på byvandring i Ringkøbing og besøgt Anker Fjord Hospice i Hvide Sande. Med på programmet er også en tur på segways til bunkerne i Houvig. For et par af de studerende er det første gang, de oplever Vesterhavet.

Ringkøbing-Skjern Kommune har valgt at dække udgifterne til de studerendes transport og ophold på Career Campus i løbet af deres praktikperiode.