Ringkøbing-Skjern Kommunes Kulturpris 2017 går til ildsjæl bag utallige koncerter
Det er lidt af en bedrift at lokke store danske musiknavne som Annisette Koppel, Povl Dissing, Anne Linnet, Thomas Helmig, Niels Hausgaard og Sanne Salomonsen til et lille intimt spillested i en lille vestjysk landsby.
Dét er ikke desto mindre, hvad koncertarrangør Henrik Laurvig igennem to årtier har formået at gøre. Listen over kendte danske musikere, der har gæstet Musikhuset i Vostrup er meget længere end de nævnte, og koncerterne har sat lokalområdet på det musikalske danmarkskort.
Derfor var Henrik Laurvig da også en naturlig og værdig modtager af Ringkøbing-Skjern Kommunes Kulturpris 2017, som formanden for kommunens Kultur- og Fritidsudvalg, Erik Viborg, lørdag eftermiddag uddelte i pausen under den årlige nytårskoncert i ROFI-Centret i Ringkøbing.
- Det er altid en festlig fornøjelse at tage hul på et nyt år med en god koncert, sagde Erik Viborg i sin tale:
- Ikke mindst fordi vi traditionen tro også uddeler kommunens Kulturpris ved Nytårskoncerten. Og i dag uddeler vi den netop til en person, der igennem årene har stået bag en lang række uovertrufne koncerter.
- Du har været aktiv og idérig; og du har vist et enestående engagement og taget initiativer ud over det sædvanlige. Du har lagt tusindvis af frivillige timer og hårdt arbejde igennem 20 år i Foreningen Jazz & Rock ved Ringkøbing Fjord - og før da med at stable Bork Havn Musikfestival på benene, fortsatte Erik Viborg, da han havde overrakt Henrik Laurvig en skulptur af kunstneren Henrik Fischer.
Overrasket prismodtager
Om Kulturprisen siger Henrik Laurvig:
- Jeg er meget beæret over at få sådan en pris – og meget overrasket. Jeg har altid elsket at lave oplevelser og dele dem med andre mennesker, men jeg havde ikke forventet at få sådan en fin pris for det.
Han kalder Kulturprisen et ’stort og flot skulderklap’ og fremhæver, at han altid har været omgivet af fantastiske frivillige, når han har arrangeret kultur- og musikoplevelser.
- Det har været en rigtig god tid – sammen med publikummerne har jeg fået en masse gode oplevelser, tilføjer han.
Jeg kan jo ikke holde mig væk
Musik har været en stor del af 67-årige Henrik Laurvigs liv. Allerede som 14-årig var han med til at starte Oksbøl Popklub. Siden har han været involveret i blandt andet musikfestivalen på Bork Havn, Friluftskoncerter på Lønborggård og siden 1997 som medstifter og formand for Foreningen Jazz & Rock ved Ringkøbing Fjord. Foruden altså sit lønnede job i diverse pladeselskaber og som tour manager for Johnny Madsen. Sidstnævnte fortsætter, og som Henrik Laurvig siger:
- Jeg booker hoteller og færgebilletter og lignende for Johnny Madsen, når han tager ud og spiller. Og så går jeg med på scenen, når de trænger til at få strammet et nummer lidt op med tamburinen. Jeg kan jo ikke rigtig holde mig væk.
Om Henrik Laurvig kan holde sig væk fra at arrangere koncerter i lokalområdet, vil tiden vise. Som afslutning på sin tale ved overrækkelsen af Kulturprisen 2017, sagde Erik Viborg:
- Vi har været heldige at have sådan en som dig i lokalområdet. Det kan føles, som om en epoke er slut, men i stedet for at se tilbage med vemod på tidligere tiders kulturoplevelser, vil vi huske dem med glæde, ligesom vi vil huske din vedholdende iver, dit gå-på-mod – og din eminente evne til at få ting til at ske. Forhåbentlig også i fremtiden på den ene eller anden måde.
Spørger man musikmanden selv, om han kan holde til at holde fri, trækker han lidt på svaret:
- Man skal jo aldrig sige aldrig. Og altså, hvis nu Bruce Springsteen skulle ringe og spørge, om jeg vil arrangere en koncert for ham i lokalområdet, så skulle man da være et skarn, hvis man sagde nej tak, siger han.
- 8. oktober 2024
Byrådet sender seks VE-projekter til ’videre bearbejdning’ - 18. oktober 2024
Hjemmeplejekontor får endelig nye lokaler - 1. oktober 2024
I fremtiden vil ældre i højere grad klare sig selv - 17. oktober 2024
Stor tilfredshed med Åkanden blandt borgerne - 11. oktober 2024
Ikke flere tricks i Streetparken i Skjern - 14. oktober 2024
Parat til start på Hvide Sandes nye helhedsplan