31. oktober 2017

Løsningskatalog for trafikken omkring Søndervig på vej

Løsningskatalog for trafikken omkring Søndervig på vej

En igangværende analyse af Søndervig skal give bud på, hvordan de trafikale udfordringer kan løses.

De fleste har prøvet at sidde i kø om sommeren ved krydset ind til Søndervig. Særligt når solen står højt og turister og lokale valfarter til områdets brede sandstrande, Søndervigs pulserende sommerliv og Hvide Sandes autentiske charme opstår der lange bilkøer og langsomt kørende trafik på Søndervig Landevej og Holmsland Klitvej.

- Det er en kendt udfordring, som vil vokse desto flere turister, der kommer til. Kombineret med de nye attraktioner, der er på vej, og at turistsæsonen udvides, så øger det behovet for en løsning. Derfor har vi nu sat gang i et analysearbejde, der skal ende med et løsningskatalog over løsninger for en bedre trafikal situation her og nu og i fremtiden. Formålet er at skabe et beslutningsgrundlag, som kommende trafikinvesteringer kan besluttes ud fra, siger Carsten Riisgaard, der er planlægger i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Selve analysearbejdet er allerede i gang og tager udgangspunkt i eksisterende analyser, rapporter og redegørelser mv. for området. Herudover har der været en interviewrunde, hvor udvalgte interessenter fra Søndervig er blevet interviewet. Processen varetages af Ringkøbing-Skjern Kommune i samarbejde med den rådgivende virksomhed NIRAS.

- Det er et omfattende materiale og det er stadig for tidligt, at udtale sig om, præcis hvilke løsningsforslag arbejdet munder ud i. Det vi kan garantere er, at vi i begyndelsen af det nye år kommer til at invitere ind til et åbent møde, hvor vi fortæller om løsningskataloget, siger Carsten Riisgaard.

Han forventer, at et løsningskatalog kan behandles politisk i december og præsenteres på et åbent møde, når et nyvalgt byråd er kommet i arbejdstøjet efter nytår.