Kvalificeret arbejdskraft og bedre infrastruktur øverst på ny kommunal erhvervshandleplan
Ringkøbing-Skjern Kommunes erhvervsservice skal først og fremmest støtte de lokale virksomheders vækstmuligheder frem for blot at formidle og håndhæve de gældende regler for virksomhederne. Kommunen skal gøre alt, hvad den kan, for at tiltrække kvalificeret arbejdskraft fra ind- og udland, og kommunen skal sammen med erhvervslivet lægge endnu mere pres på for at få forbedret trafikforholdene på rute 15. Kommunen vil understøtte lokale virksomheders muligheder for at byde på kommunale udbud og hjælpe dem med at byde på andre offentlige institutioners udbud.
Sådan lyder nogle af de konkrete punkter i den nye handleplan, som Ringkøbing-Skjern Kommune sammen med Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd har udviklet som opfølgning på forårets dialog mellem kommunen og det lokale erhvervsliv.
Tiltrækning af arbejdskraft og lobbyisme
- Vi lytter til vores lokale erhvervsledere, og vi gør alt, hvad vi kan for at skabe de bedste rammer for vores virksomheders vækst. Vi er også allerede godt i gang med initiativer, der skal tiltrække kvalificeret arbejdskraft til vores vækstvirksomheder, som både DI´s erhvervsklimaundersøgelse og vores egne fokusgruppeinterviews har vist, er en af vores store udfordringer. Vi har eksempelvis her i efteråret fået en engelsk og tysk udgave af flytmodvest.dk, som er målrettet jobsøgende tilflyttere fra udlandet, og vi støtter erhvervsrådet i et projekt, der skal præsentere Ringkøbing-Skjern som "Danmarks største arbejdsplads"", siger borgmester Iver Enevoldsen og peger på, at der er mange andre aktiviteter på handleplanen.
- Eksempelvis lobbyisme for opgradering af rute 15. Vi arbejder sammen med Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd og en gruppe virksomheder på at få en udvidelse til en 2+1 vej på strækningen mellem Ringkøbing og Herning. Vi er også i gang med en forundersøgelse af strækningen mellem Ringkøbing og Hvide Sande. Men vi skal presse endnu mere på for hurtigt at få forbedringer, fordi flere virksomheder allerede plages af de overbelastede vejstrækninger. Det rammer også turismen. Bedre trafikforhold er samtidig afgørende for at få folk til at køre mod vest for at gå på arbejde, siger borgmesteren.
Ringkøbing-Skjern Kommune har blandt andet Danmarksrekord i unge, som gennemfører en ungdomsuddannelse, og kommunen vil fortsætte med at prioritere dynamiske uddannelsesmiljøer for børn og unge. En undersøgelse af efterspørgslen på internationale klasser er med på handleplanen som et eksempel på et tiltag, der kan være med til at få folk til at bosætte sig i kommunen og dermed skabe mere stabil arbejdskraft for virksomhederne i Ringkøbing-Skjern Kommune.
Der skal prales endnu mere
- Der skal også prales endnu mere med alt det gode, som kommunen kan tilbyde både jobsøgende, tilflyttere og pendlere, og virksomheder, siger Kim Brarup, der er formand for Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd og Erhvervsvækstforum.
- Det skal blandt andet ske gennem det netop igangsatte brandingprojekt, der kører de næste tre år i Ringkøbing-Skjern Erhvervsråds regi, og som skal præsentere Ringkøbing-Skjern som "Danmarks største arbejdsplads", forklarer Kim Brarup.
Flere ressourcer til kompetent og hurtig sagsbehandling
Kommunen vil fortsat prioritere den tidlige dialog med virksomhederne, og i det kommende budgetår er der sat flere ressourcer af til kompetent og hurtig behandling af miljø- og byggesager. Som en service kan virksomhederne ringe på ét nummer - uanset hvad det drejer sig om - og så guider en medarbejder virksomheden til den ønskede hjælp.
Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd har blandt andet som mål at hjælpe 300 virksomheder hvert år. Erhvervsserviceindsatsen er gratis og målrettet såvel potentielle iværksættere som iværksættere og etablerede virksomheder.
Fakta:
I den nye handlingsplan indgår følgende fokuspunkter:
- Stærk erhvervsfremmeindsats: Mange kommunale midler til erhvervsfremmeprojekter
- Opgradering af rute 15: Lobbyisme - VVM-redegørelse - 2+1-vej
- Virksomhedsdialog og virksomhedshjælp: Skift i kommunal rolle fra håndhæver af regler til understøttelse af virksomheder - Udbud - Ekstra ressourcer til sagsbehandling - Én indgang -Erhvervsrådet hjælper minimum 300 forskellige virksomheder hvert år
- Opgradering af digital infrastruktur: Bedre mobildækning og højhastighedsbredbånd
- Offentlig transport: Sikre hyppige bus- og togforbindelser
- Styrke områdets image: Praleri - De gode ambassadører
- Jobservice: Opsøgende virksomhedsteam i Jobcentret - Tværkommunalt jobcentersamarbejde - Tiltrækning af udenlandske faglært arbejdskraft
- Bosætnings- og fastholdelsesindsatser: Forbindelse mellem kommune, unge og virksomheder - Kobling mellem arbejdskraft og virksomheder - Styrket folkeskole
- International arbejdskraft: Teknisk arbejdskraft - International skole/klasser.
- 20. december 2024
Fejlleverance af fliser forsinker åbningen af svømmehallen i Ringkøbing - 11. december 2024
Kommunen fjerner bøvl – du får kun én regning i stedet for to - 2. december 2024
Unikt samarbejde skudt i gang: Sådan får vi flere sygeplejersker - 11. december 2024
Kommunen køber stort areal i Naturbydelen i Ringkøbing - 12. december 2024
Ringkøbing-Skjern Kommune samler kræfterne for at få endnu flere unge i uddannelse og job - 18. december 2024
Ny plan skal give liv i Hvide Sandes helårshuse