Frivillige fra hele Europa kommer til Ringkøbing
Da Aarhus var Europæisk Kulturhovedstad i 2017, var inderhavnen i Hvide Sande rammen om det store afslutningsshow. Og nu, hvor Aarhus’ værtsrolle som Europæisk Frivillighovedstad 2018 er tæt på at være udspillet, går turen igen til Ringkøbing-Skjern Kommune.
Denne gang med en afsluttende frivillighedsudflugt og -konference, der finder sted i Aarhus og Ringkøbing den 3-5. december. Udover selve konferencen kommer aktører indenfor frivilligt arbejde fra hele Europa til Ringkøbing for at besøge foreninger som Generator, G-faktor og Fjordsvømmer- og Vinterbadeklubben Neptun – alle sammen foreninger, der i høj grad er båret af frivilligt arbejde.
- Vi kalder os selv danmarksmestre i frivillighed og der er noget om snakken, siger Susanne Rystok, leder af FrivilligVest, der koordinerer frivilligt arbejde i Ringkøbing-Skjern Kommune.
Susanne Rystok peger på, at forskellige undersøgelser viser, at helt op imod syv ud af ti borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune arbejder frivilligt ind imellem:
- Det er væsentligt mere end gennemsnittet på landsplan – og noget, vi selvfølgelig er meget taknemmelige over, siger hun og tilføjer, at når Ringkøbing-Skjern Kommune er involveret i afslutningen af det europæiske Frivillighedsår, så er det fordi de to finalister Aarhus Kommune og Ringkøbing-Skjern Kommune forud for udnævnelsen af Aarhus som officiel Frivillighovedstad aftalte at arbejde sammen.
Frivillige værter
Derfor kommer deltagerne i frivillighedskonferencen i Aarhus også til Ringkøbing. Her vil de for så vidt muligt blive privat indkvarteret hos lokale, når de efter en dags konference og besøg hos frivillige organisationer i Aarhus, ankommer sidst på eftermiddagen den 3. december.
Herefter lyder programmet på velkomst ved borgmester Hans Østergaard, før der bydes på fællesspisning med efterfølgende lokalkulturel underholdning i form af sang og ballet. Her er de lokale værter naturligvis også inviteret med:
- En god del af oplevelsen ved at arbejde frivilligt er det sociale samvær, så vi syntes, det var helt naturligt, at vores gæster ude fra møder lokale ildsjæle og får en snak over aftenkaffen eller morgenmaden, forklarer Susanne Rystok.
Social inklusion
Når netop morgenmaden er indtaget på tirsdag og et par timers præsentationer og debat er overstået, skal deltagerne i konferencen på besøg hos de frivillige foreninger i Ringkøbing, før de kører tilbage mod Aarhus.
På vejen skal de besøge landsbyprojekter, der i høj grad er båret af frivillige kræfter i Nr. Vium Kulturcenter, Udeforsamlingshuset i Fjelstervang og Sorring Most.
Tilbage i Aarhus byder onsdagen på konference om frivillighed, fællesskaber og social inklusion og afsluttes med en gennemgang af tiltag og opnåede resultater under Aarhus’ år som frivillighovedstad. Herefter vil det officielt blive annonceret, hvilken europæisk by, der skal være vært for Det Europæiske Frivillighedsår 2020, før Aarhus som Europæisk Frivillighovedstad lukker og slukker med en gallamiddag og networking blandt frivillige fra hele Europa.
- 20. december 2024
Fejlleverance af fliser forsinker åbningen af svømmehallen i Ringkøbing - 11. december 2024
Kommunen fjerner bøvl – du får kun én regning i stedet for to - 2. december 2024
Unikt samarbejde skudt i gang: Sådan får vi flere sygeplejersker - 11. december 2024
Kommunen køber stort areal i Naturbydelen i Ringkøbing - 12. december 2024
Ringkøbing-Skjern Kommune samler kræfterne for at få endnu flere unge i uddannelse og job - 18. december 2024
Ny plan skal give liv i Hvide Sandes helårshuse