Filmstrategi lanceres med tv-serie til TV 2
Samtidig med, at Erhvervs- og Vækstudvalget på et møde mandag vedtog en filmstrategi for Ringkøbing-Skjern Kommune, forbereder produktionsselskabet Deluca Film optagelser i Hvide Sande til sommer
Ringkøbing-Skjern Kommune satser på film og tv-serier. Derfor vedtog Erhvervs- og Vækstudvalget på et møde mandag en filmstrategi, der bl.a. skal skabe fokus på at fortælle historier om områdets unikke natur, storladne landskaber og særlige ånd, kultur og kulturhistorie.
- I Ringkøbing-Skjern Kommune har vi nogle stedbundne kvaliteter og en unik historiefortælling som definerer os. Med filmstrategien får vi sat spotlys på området, ligesom filmsatsningen kan blive en megafon for den lokale stolthed og medvirke til at skabe vækst og udvikling, siger Søren Elbæk, formand for Erhvervs- og Vækstudvalget og viceborgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune.
Han peger på, at filmiske fortællinger kan kaste lys over egnens unikke karakteristika og gøre kommunen endnu mere attraktiv for nye tilflyttere ligesom erfaringen fra bl.a. Wallanders Ystad og Dictes Aarhus er, at turisterne følger i hælene på filmskaberne.
Tv-serie fra Hvide Sande
Samtidig løfter produktionsselskabet Deluca Film sløret for planerne om en tv-serie på otte afsnit, som efter planerne skal produceres til TV 2.
Optagelserne går i gang i Hvide Sande og Ringkøbing allerede til sommer, hvis finansieringen falder på plads. Serien, der bliver i krimi-genren har internationale ambitioner. Den er udviklet i samarbejde med et tysk filmselskab og forventes at blive vist på flere udenlandske tv-stationer.
- Den bliver ikke et glansbillede af Ringkøbing-Skjern Kommune, men den bliver et godt postkort, fortæller kommunens filmkonsulent Rebecca Molders. Hun har læst manuskriptet – og har derforuden igennem de seneste ca. to år arbejdet intenst på at få filmproducenter til at kigge mod vest.
Seriens manuskriptforfattere er makkerparret bag pseudonymet A.J. Kazinski, Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich. De opholdt sig i længere perioder i Hvide Sande, mens de skrev manuskriptet, og seriens centrale omdrejningspunkt bliver da også surfermiljøet i havnebyen.
Lokal medfinansiering
Serien er endnu ikke endeligt navngivet, og Deluca Film holder stadig instruktørens navn for sig selv, ligesom det endnu ikke er afgjort, hvem der kommer til at spille hovedrollerne. Men der er tale om en ambitiøs satsning med hovedrolleskuespillere fra ”den øverste hylde”.
Af det samlede budget skal 6 mio. kr. findes lokalt i form af sponsoraftaler og samarbejder med lokale virksomheder, og flere har allerede spyttet anseelige beløb i kassen.
- 6 mio. kr. er mange penge at støve op til en filmsatsning, men vi ved af andres erfaringer, at pengene kommer mangefold igen i form af øget eksponering, ubetalelig markedsføring af området, bosætning, flere turister, øget omsætning og lokal stolthed, siger Per Høgh Sørensen, leder af kommunens Kultur-, Natur- og Fritidsafdeling, der i øjeblikket arbejder intenst på at sikre aftalerne.
Den fulde lokale selvfinansiering er endnu ikke helt i hus, men Per Høgh Sørensen er fortrøstningsfuld:
- Film betaler sig. Det ved de i Viborg, hvor Deluca Film i øjeblikket er i gang med optagelserne til Julemandens datter II, og hvor kommunen allerede har fået dækket investeringen i etteren – og har en forventning om et return of investment på helt op til 29 gange – dvs., at de forventer at få 29 kr. i kassen for hver krone, de har investeret i filmen, fortæller Per Høgh Sørensen.
Talentudvikling
Udover at tiltrække professionelle filmmagere til området, er en del af Ringkøbing-Skjern Kommunes filmstrategi også at satse endnu hårdere på at udvikle undervisningstilbud til børn og unge inden for filmområdet. Kommunen har allerede et samarbejde med Filmby Aarhus, men ønsker at synliggøre de mulige veje ind i filmerhvervet for de lokale unge og de potentielle talenter, bl.a. gennem en lokal filmfestival og ved at lade unge prøve kræfter med filmproduktion.
- Desuden vil vi styrke og udvikle samarbejdet mellem de professionelle filmaktører i regionen med fokus på at skabe et stærkt filmfagligt miljø, siger Per Høgh Sørensen.
FAKTA:
A.J. Kazinski er et pseudonym for Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich. A.J. Kazinski. Deres debutroman ”Den sidste gode mand” fra 2010 fik Det Danske Kriminalakademis debutantdiplom i 2010 og den prestigefyldte franske pris Prix Relay i 2011. Makkerparrets bøger er internationale bestsellere.
Ringkøbing-Skjern Kommunes filmstrategi blev godkendt på Kultur og Fritidsudvalgets møde den 19. november og på Erhvervs- og Vækstudvalgets møde mandag. Du kan læse filmstrategien på linket her
- 8. oktober 2024
Byrådet sender seks VE-projekter til ’videre bearbejdning’ - 18. oktober 2024
Hjemmeplejekontor får endelig nye lokaler - 1. oktober 2024
I fremtiden vil ældre i højere grad klare sig selv - 17. oktober 2024
Stor tilfredshed med Åkanden blandt borgerne - 11. oktober 2024
Ikke flere tricks i Streetparken i Skjern - 14. oktober 2024
Parat til start på Hvide Sandes nye helhedsplan