70 nye vestjyder bydes velkommen med fællesspisning og bold
Borgmesteren kommer, og det gør også lokale velkomstambassadører, som står klar til at hjælpe tilflyttere godt tilrette i deres nye lokalområde. Sammen vil de og suset fra en god hjemmebanekamp sørge for, at 70 nytilflyttede borgere til Skjern, Tarm og opland kan føle sig godt modtaget.
Det sker to gange om året, at nytilflyttere indbydes til velkomstarrangement i Skjern-Tarmområdet, og tilflytterguide Mette Christensen, der også er bychef i Skjern, ved efterhånden, hvad hun synes allerbedst om ved arrangementerne:
- Når tilflytterne lige bliver stående og småsnakker og får udvekslet kontaktoplysninger efter arrangementet er slut, eller når de kommer hen og takker for en velkomst, de slet ikke havde regnet med, så synes jeg, min tid er givet rigtigt godt ud, siger Mette Christensen.
En ting er nemlig at flytte til et nyt område, men en ganske anden er at falde til, og det er her velkomstarrangementerne kommer ind i billedet som en hjælpende hånd og som en tilkendegivelse af, at de nye naboer, kolleger og bysbørn er mere end velkomne:
-Vi ved, at skal man fastholde tilflyttere, så spiller det meget kraftigt ind, at de får skabt nogle kontakter og bygger et godt fritidsliv op. Ellers er beslutningen om at flytte igen for nem at træffe, siger Dorthe Frydendahl, bosætningskoordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune.
Hun peger på, at der spredt ud over hele kommunen afholdes 8-12 velkomstarrangementer hvert år, heraf de to i Skjern-Tarm:
Arrangementet på onsdag den 21. november finder sted i Skjern Bank Arena, hvor Skjern Håndbold møder GOG Håndbold på hjemmebane. Inden kampen er der fællesspisning og velkomst ved borgmester Hans Østergaard og de to tilflytterguider i Skjern og Tarm. Med ved hele arrangementet er også frivillige velkomstambassadører, som kender lokalområdet ud og ind.
Populært arrangement
Det er ikke blot kommunen, der kan se en ide med velkomstarrangementerne. I denne omgang har 70 tilflyttere sikret sig en billet, mens flere står på venteliste – de kommer i stedet med til det næste tilflytterarrangement, der finder sted i sommerhalvåret.
Erfaringsmæssigt er det for fleres vedkommende den første live håndboldkamp, de oplever, og det plejer at gøre et vist indtryk:
- Det er to rigtigt gode hold, så der bliver en fabelagtig stemning. Vi oplever tit, at mange er lidt tilbageholdende ved kampens start, men bliver helt bidt af stemningen og er helt oppe at stå til sidst, siger tilflytterguide Mette Christensen.
- Når man har taget det store spring, det er at flytte, så giver det rigtig god mening for mig at hjælpe dem med at finde ud af, hvor de kan gøre nytte og knytte kontakter, siger Mette Christensen, der har taget det ekstra skridt at få kampens speaker til at bede de øvrige tilskuere byde velkommen med en klapsalve.
FAKTA:
Sådan tager Ringkøbing-Skjern Kommune imod tilflyttere:
- Tilflytterne modtager et velkomstbrev fra borgmesteren.
- Tilflytterne får tilbud om at blive kontaktet af en frivillig, lokal velkomstambassadør.
- Tilflytterne bliver inviteret til lokale velkomstarrangementer for nye tilflyttere.
- Tilflytterne modtager et brev med en personlig kode til en webshop, hvor de selv kan sammensætte en velkomstpakke af udvalgte oplevelser og tilbud.
- Herudover laves der særskilte arrangementer for unge tilflyttere i samarbejde med Facebookgruppen Kulturnetværket Ringkøbing Fjord, der er oprettet af en tilflytter.
- 8. oktober 2024
Byrådet sender seks VE-projekter til ’videre bearbejdning’ - 18. oktober 2024
Hjemmeplejekontor får endelig nye lokaler - 1. oktober 2024
I fremtiden vil ældre i højere grad klare sig selv - 17. oktober 2024
Stor tilfredshed med Åkanden blandt borgerne - 11. oktober 2024
Ikke flere tricks i Streetparken i Skjern - 14. oktober 2024
Parat til start på Hvide Sandes nye helhedsplan