Kommunen og Erhvervsrådet får gode råd fra virksomhederne
Ringkøbing-Skjern Kommune inviterede i foråret det lokale erhvervsliv helt ind i maskinrummet på kommunens erhvervsservice
Gennem en række fokusgruppeinterview bad kommunen erhvervslivet om at komme med gode råd og ønsker til udviklingen af den service kommunen og Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd tilbyder til virksomheder og iværksættere.
- Vi var spændte på, hvordan erhvervslivet ville tage imod tilbuddet om at være med til at sikre et fortsat højt serviceniveau. I løbet af kort tid havde vi dog langt flere positive tilkendegivelser, end vi havde forestillet os, og det har været særdeles inspirerende og udbytterigt at lytte til deres oplevelser af kommunens erhvervsservice, siger borgmester Iver Enevoldsen, der selv var med på en lytter på to af interviewrunderne.
Kommunen udarbejder nu sammen med Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd en handlingsplan for at styrke sin erhvervsservice. Handlingsplanen bliver offentliggjort engang i løbet af efteråret efter at Dansk Industri har præsenteret deres undersøgelse af kommunernes erhvervsklima.
- Vores erhvervsklima er steget på Dansk Industris rangliste de sidste fire år, og det er blandt andet resultatet af et målrettet arbejde. Det arbejde skal fortsættes, og målet er klart at ligge i TOP10 blandt alle landets kommuner. Det er et ambitiøst mål set i lyset af de store udfordringer vi har fx med at skaffe en 2+1 vej mellem Herning og Ringkøbing. Men vi vil arbejde målrettet på at opnå det i samarbejde med områdets virksomheder, siger Kim Brarup, der er formand for Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd.
Image og 2+1-vej
I alt 26 virksomheder valgte at takke ja til at deltage i de enkelte fokusgruppeinterviews. Tilsammen har dialogen med virksomhederne givet et stort materiale, med idéer til, hvordan tilfredsheden og mulighederne for virksomhederne i Ringkøbing-Skjern Kommune kan forbedres.
- Generelt udtrykte deltagerne på møderne stor tilfredshed med kommunens erhvervsvenlighed. Både kommunen og erhvervsrådet opleves som imødekommende, samarbejdsorienterede og klar til at løse de udfordringer, virksomhederne oplever. Der blev samtidig peget på, at der generelt skal arbejdes med rekruttering og fastholdelse af arbejdskraft i området, siger Lise Mejlhede Kjeldbjerg, der er erhvervskonsulent i kommunen.
Hun fortæller, at fokusgruppedeltagerne også slog fast, hvor vigtigt det er, at kommunen gør alt, hvad der er muligt, for at tiltrække flere uddannelser til kommunen, og sikre en bedre infrastruktur. De deltagende repræsentanter for virksomhederne lagde endvidere stor vægt på, at kommunen, politikerne, borgerne og virksomheder alle arbejder på at forbedre kommunens image.
Fakta
- Fire år i træk har Ringkøbing-Skjern Kommune haft fremgang i Dansk Industris undersøgelse om kommunernes erhvervsklima. I 2016 opnåede kommunen sin hidtil bedste placering med en 27. plads blandt alle kommuner.
- Dansk Byggeri har netop offentliggjort deres undersøgelse af kommunernes erhvervs- og byggevenlighed. Her gik kommunen syv pladser tilbage til en samlet 37. plads. Faldet kom dog efter en stor stigning på ranglisten sidste år, hvor kommunen gik fra en 44. plads til en 30. plads. I dette års undersøgelse høster kommunen også førstepladser inden for "Skole- og virksomhedssamarbejde" og i forhold til "Politik om erhvervspraktik i folkeskolen".
- Resultatet af Dansk Industris undersøgelse offentliggøres i begyndelsen af september.
- 20. december 2024
Fejlleverance af fliser forsinker åbningen af svømmehallen i Ringkøbing - 11. december 2024
Kommunen fjerner bøvl – du får kun én regning i stedet for to - 2. december 2024
Unikt samarbejde skudt i gang: Sådan får vi flere sygeplejersker - 12. december 2024
Ringkøbing-Skjern Kommune samler kræfterne for at få endnu flere unge i uddannelse og job - 11. december 2024
Kommunen køber stort areal i Naturbydelen i Ringkøbing - 18. december 2024
Ny plan skal give liv i Hvide Sandes helårshuse