8. december 2017

Startskud til ét samlet hus for børn og unge

Startskud til ét samlet hus for børn og unge

Det tidligere rådhus i Videbæk står overfor en omfattende makeover. I næste og de kommende uger uge gøres der klar til et større rykind af håndværkere efter nytår. Når ombygningen er omme til sommer, står et moderniseret og samlet hus for børn og unge fra 0-18 år færdigt

Byrådet har givet grønt lys til at ombygningen kan gå i gang, og den 2. januar er det alvor. Så begynder en byggeproces i tre faser, hvor både installationer, indretning og interiør får en overhaling. Baggrunden for ombygningen er, et ønske om at flytte flere afdelinger sammen på én adresse, som i dag er spredt på to byer – samt at få et hus som matcher de mange forskellige typer opgaver og møder, som er på området.

- Vi forventer os meget af ombygningen: Vi får et indbydende receptions- og mødeområde, der matcher nutidens forventninger og behov, og vi får samlet flere af vores kompetencer inden for børne- og ungeområdet i ét hus, hvilket giver endnu bedre muligheder for tværfagligt samarbejde i det daglige, som vil komme borgerne til gode, siger borgmester Iver Enevoldsen.

Tålmodighed og forståelse
Med en byggefase, der ventes at vare ind i sommeren, kan det ikke undgås, at dagligdagen på Dyrvigsvej 9 bliver påvirket. I løbet af de tre byggefaser skal kontorpladser fx løbende rømmes for at give plads til ombygningen.

- Kort sagt, så skal det blive slemt, før det bliver godt. Vi informerer rigtig meget ud internt om ændringerne, som de kommer. Når det er sagt, så håber vi på borgeres og øvrige samarbejdspartners tålmodighed og forståelse, mens arbejdet står på, siger fagchef Claus Friis Lange.

Når huset står færdigt vil det rumme et lyst modtageområde, hvor informationstavler og en reception kan guide borgere og andre besøgende videre til en af de mange nye møde-, behandlings- og testrum, som er lavet til fortrinsvist at rumme møder med borgerne eller samarbejdspartnere.

Bag modtageområdet indrettes åbne kontorer, stillerum til fordybelse, interne mødelokaler og fleksible rum og områder beregnet til uformelle møder og hurtig sparring, hvor kun kommunens medarbejdere færdes.

- Denne adskillelse af borgerområde og medarbejderområde giver en optimal beskyttelse af de følsomme oplysninger, som vi håndterer i vores fagområder og et bedre miljø for vores borgere at blive modtaget i, forklarer Claus Friis Lange

Med i ombygningen følger også en ny tilgang til kontorindretning. Fra den klassiske indretning med mindre kontorer og personlige, faste skriveborde, møder medarbejderne i fremtiden ind til fælles hjemmeområder for de enkelte faggrupper og teams, hvor man slår sig ned ved et ledigt skrivebord.

Ny indretning og ny kultur
En ændring, der ikke blot kræver nyt materiel men også nye leveregler på arbejdspladsen. Derfor har der forud for byggeprocessen været et omfattende analysearbejde, hvor medarbejderudvalg gennem forskellige arbejdsgrupper har forholdt sig til og kvalificeret de mange beslutninger i processen.

- Det er en stor proces, der indebærer mange forandringer. Det er klart, at det kommer til at påvirke den enkelte medarbejder. Derfor er jeg også tilfreds med, at der er blevet lyttet til de ændringsønsker vi fra medarbejdersiden er kommet med i forhold til den endelige projekteringen. Vi har især vægtet et højt prioriteret arbejdsmiljø. Vi er meget opmærksomme på, at der bliver skabt så gode vilkår som muligt i forhold til eksempelvis indretning, støjgener og ventilation, siger Lone Skuldbøl, der er tillidsrepræsentant for HK.

Claus Friis Lange er klar over, at ombygningen og den nye indretning er en større forandring.

- Vi arbejder anderledes i dag, end da huset blev bygget. En arbejdsdag består af mange forskellige elementer. Nogle kræver fordybelse, mens andre kræver plads til at udveksle erfaringer og informationer. Nogle gange arbejder man ude af huset hos borgerne eller deltager i et møde. Ved at sløjfe ”hver mand sit skrivebord”, får vi dels frigjort noget plads, men lige så vigtigt får vi skabt bedre rammer for at løse opgaverne for borgerne, siger Claus Friis Lange.

Fakta

  • Under ombygningen vil der stadig være mødefaciliteter i Ringkøbing, Skjern og Videbæk
  • Undtaget fra sammenflytningen er Børnetandplejen og Familiecentret, som fortsat vil være i hhv. Skjern og Ringkøbing.
  • Ombygningen koster 11.845.000 kroner.
  • Af de samlede udgifter vedrører 2.025.000 kr. udskiftning af ventilation, 700.000 kr. vedligeholdelse af gulv og lofter og 1.200.000 kr. vedligeholdelse af døre og vindue.