Nye ture i naturen
Vil du med ud at høste hø på gammeldags manér? Eller med på natursafari og hugormejagt? Og hvad med en nat-tur til natteravnenes skov? Eller en aftentur i kajak til Skjern Å’s udmunding i Ringkøbing Fjord?
Disse er bare nogle af de mange muligheder for at komme på tur med en kyndig naturguide i Naturens Rige og Varde Kommune, der nu ligger klar i 2019-udgaven af ”Ta’ på tur”-folderen.
Ligesom mange af turene er folderen gratis og kan hentes på turistkontorer, museer og biblioteker samt i Borgerservice på rådhusene i Varde, Ringkøbing og Skjern. Den er opdelt i kalenderform, så man nemt og overskueligt kan finde en tur eller et arrangement, der handler om natur- eller kulturhistorie i en af de to kommuner i netop de dage, der passer en bedst.
- I Ringkøbing-Skjern og Varde Kommuner er vi rige på natur – og på kulturhistoriske værdier, som vi gerne vil vise frem og fortælle om. Også til alle de mennesker, der måske er lidt tilbageholdende med at begive sig ud i naturen på egen hånd. Derfor har vi bestræbt os på – endnu en gang – at udgive en komplet folder, hvor man ud over en bred vifte af gode guidede tur-tilbud også får alle de praktiske tip til selv at tage ud på tur i naturen, siger Søren Frederiksen, naturvejleder og udviklingskonsulent i Ringkøbing-Skjern Kommune.
Folderen, der byder på i alt 423 guidede ture, er udgivet af bl.a. Ringkøbing-Skjern Museum, Vardemuseerne og Naturstyrelsen samt Ringkøbing-Skjern og Varde Kommuner
Bag turene står også en bred vifte af turudbydere som f.eks. Dansk Vandrelaug, Dansk Ornitologisk Forening, Foreningen til bevarelse og formidling af natur og kulturmiljøet i de danske skove, Danmarks Naturfredningsforening, DGI, FrivilligVest og Vestjyllands Højskole.
Bagerst i folderen ligger forslag til ture på egen hånd opdelt på kommune og med fokus på nogle af de mindre kendte områder som f.eks. Brejning Egekrat, Ulvedalen i Bjørslev Plantage og Bjålum Klit.
Desuden er der en liste over foreslåede besøgssteder, der i Ringkøbing-Skjern Kommune inkluderer attraktioner under Levende Historie, Ringkøbing-Skjern Museum som f.eks. strandfogedgården Abelines Gård og Reberbanen i Skjern samt Danmarks Vindkrafthistoriske Samling og Røde Kro Studedriverkro.
Endelig indeholder Ta’ på tur-folderen en liste over natur- og friluftsfaciliteter som bålpladser, hundeskove, mountainbikeruter, ridestier og skovlegepladser i Ringkøbing-Skjern og Varde Kommuner, en liste over offentlige skove i de to kommuner, en præsentation af Skjern Å, Nationalpark Vadehavet og Naturpark Vesterhavet samt en oversigt over regler for færdsel i naturen.
FAKTA
Ta’ på tur 2019 udgives af Ringkøbing-Skjern og Varde Kommuner samt Naturstyrelsen og museerne.
Folderen er gratis og kan hentes på turistkontorer, museer og biblioteker, samt i Borgerservice i Ringkøbing, Skjern og Varde.
Et logo ved introteksten til en tur indikerer, hvem, der står for arrangementet, ligesom det af teksten fremgår, om turen er velegnet for gangbesværede eller for barne- og klapvogne. Flere af turene afholdes på engelsk eller tysk, hvilket markeres af et flag ved omtalen.
- 20. december 2024
Fejlleverance af fliser forsinker åbningen af svømmehallen i Ringkøbing - 11. december 2024
Kommunen fjerner bøvl – du får kun én regning i stedet for to - 2. december 2024
Unikt samarbejde skudt i gang: Sådan får vi flere sygeplejersker - 12. december 2024
Ringkøbing-Skjern Kommune samler kræfterne for at få endnu flere unge i uddannelse og job - 11. december 2024
Kommunen køber stort areal i Naturbydelen i Ringkøbing - 18. december 2024
Ny plan skal give liv i Hvide Sandes helårshuse