Hvordan henvender du dig til PPR?
Når et barn/en ung har behov for noget mere, end den almindelige indsats i skole/dagtilbud, og hvis den i forvejen iværksatte fokuserede indsats ikke har den ønskede effekt – eller der ikke opleves progression – kan der laves en henvisning til PPR. Dette sker gennem en dialog med skolen/dagtilbuddet, som inddrager PPR.
Krisehjælp
Hvis du har brug for krisehjælp, findes der krisecentre og kriserådgivninger fordelt over hele landet.
Det er ikke kommunens opgave at give krisehjælp. De fleste fungerer på privat basis, men nogle har en overenskomst med en kommune eller en region. Fælles for dem alle er, at der er åbent for mennesker i krise. Nogle har også mulighed for at give husly for en kortere periode.
Der findes forskellige organisationer, som kan hjælpe dig, hvis du har brug for krisehjælp. Vi har samlet en række links, men der findes mange andre muligheder. Søg eventuelt efter krisehjælp eller kriserådgivning på nettet.
Autismekonsulent
Anni Jespersen er Ringkøbing-Skjern Kommunes autismekonsulent.
Anni Jespersen er tilknyttet Pædagogisk Psykologisk Rådgivning og er udover hendes ansættelse som autismekonsulent også ansat som pædagogisk konsulent.
Hendes tilbud kan bruges af skoler, daginstitutioner samt af forældre, der har et barn i alderen 0 til 18 år med en autismediagnose.
Der er mulighed for at få viden og sparring omkring diagnosen samt hvordan den kan have indvirkning på barnets dagligdag, trivsel og udvikling.
Dette kan forgå ved sparring med fagpersoner omkring barnet eller den unge. Det kan endvidere foregå som samtaler med barnet eller den unge selv. Det er også muligt at få sparring som forældre, søskende eller andre nære pårørende.
Anni Jespersen kan kontaktes af forældre, skoler, institutioner og fagpersoner på telefon 20 77 05 47.