Referat: 22. juni 2023 kl. 13:00
Deltagere
- Jesper Lærke
- Pia Vestergaard
- Henrik Hammelsvang
- Henrik Andersen
- Erik Viborg
- Jens S. Højland
- Susanne Høj
Referat
- Godkendelse af dagsorden
- Tilskud til leder- og instruktøruddannelser
- Ansøgning om sponsorat til Amatørmesterskaberne samt Døve DM i Disc golf
- Forening og aktiviteter vedrørende verdensmålsgalvene
- Aktiviteter på Brogården i Efteråret 2023
- Havplast-workshops
- Orientering om indsatser i Kulturpolitikken og Fritidspolitikken
- Udkast - Kunststrategi for Ringkøbing-Skjern Kommune
- Regnskab 2022 Ringkøbing Fjord Museer
- Budgetopfølgning pr. 31. maj 2023
- Gensidig orientering
- Underskriftsside
Kopier link til punktet - Print
1: Godkendelse af dagsorden
Sagsnr:
BilagIngen bilag.
BeslutningKultur- og Fritidsudvalget godkendte dagsorden
Kopier link til punktet - Print
2: Tilskud til leder- og instruktøruddannelser
Sagsnr: 16-000199
SagsfremstillingFolkeoplysende foreninger kan søge tilskud til leder- og instruktøruddannelser. Der gives kun tilskud til godkendte kurser, som udbydes af en lang række landsorganisationer. Der ydes dog ikke tilskud til leder- og instruktøruddannelser, der har karakter af en erhvervsuddannelse, for eksempel Dansk Rideforbunds elevuddannelse, Dansk Håndboldforbunds Divisionstrænerkursus og Diplomtrænerkursus, samt Dansk Boldspils Unions A-træner og Pro-træner.
Jævnfør støtteguiden kan tilskud til leder- og instruktøruddannelser minimum udgøre 80% af foreningens udgifter, og max. af en kursusudgift på 5.000 kr. Ved sammenhængende kursusforløb kan der max. ydes tilskud af en udgift på 15.000 kr.
Grundet efterspørgsler fra klubber og Dansk Håndbold Forbund bedes Kultur- og Fritidsudvalget at tage stilling til, om der kan søges om tilskud til følgende kurser:
Kurser ved FCM Klubsamarbejde
FCM Klubsamarbejde tilbyder en lang række sportslige tilbud til sine samarbejdsklubber, som blandt andet oplevelser for børn, trænerkurser, FCM Fodboldskole og meget mere.
Det er gratis at være medlem og 27 af kommunens fodboldklubber er en del af FCM Klubsamarbejdet. FCM Klubsamarbejde tilbyder blandt andet aftenkurser, dagskurser og kommende DBU C-kurser. Ifølge FCM Klubsamarbejdet vil det være lettere og mere attraktivt for klubberne og de frivillige, at tage uddannelsen lokalt. Alle instruktørerne er DBU certificerede og uddannede. Uddannelserne har hidtil været billigere end, de uddannelser der udbydes af DBU.
Divisionstrænerkursus ved Dansk Håndbold Forbund
En Divisionstræneruddannelse er første del af elitetræneruddannelsen. En Divisionstræneruddannelse består af 5 moduler af 30 lektioners undervisning og koster 5.600 kr. pr modul. De fem moduler består af angrebstræning, forsvarstræning, fysisk træning, pædagogik, planlægning og målvogtertræning samt team management og psykologi. Målgruppen for uddannelsen er ungdomshåndboldtrænere i breddeklubber, der træner U12 til U18 drenge og piger.
Kultur- og Fritidsudvalget har tidligere besluttet at man ikke vil give tilskud til divisionstræneruddannelsen. Dansk Håndbold Forbund mener derved at Kultur- og Fritidsudvalget forfordeler fodbolduddannelser, da der gives tilskud til DBU's B-kurser, som er på samme uddannelsesniveau.
Lovgrundlag og juridisk vurderingIngen bemærkninger.
ØkonomiIngen bemærkninger.
EffektvurderingIfølge Dansk Håndbold Forbund og FCM Klubsamarbejdet vælger foreninger ikke at sende frivillige trænere afsted på uddannelserne, fordi det bliver for omkostningstungt uden det kommunale tilskud til leder- og instruktøruddannelser.
IndstillingAdministrationen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget beslutter,
- om kurser udbudt af FCM Klubsamarbejdet skal være tilskudsberettigede.
- om Divisionstrænerkurser under Dansk Håndbold Forbund skal være tilskudsberettigede.
Ingen bilag.
BeslutningKultur- og Fritidsudvalget besluttede, at:
- Kurser udbudt af FCM klubsamarbejdet er tilskudsberettigede.
- Divisionstrænerkurser under Dansk Håndbold Forbund er tilskudsberettigede.
Kopier link til punktet - Print
3: Ansøgning om sponsorat til Amatørmesterskaberne samt Døve DM i Disc golf
Sagsnr: 23-009440
SagsfremstillingDisc Golf Vest søger støtte på 20.000 kr.
Den 18. - 20. august 2023 afholdes de danske amatørmesterskaber i disc golf, samt DM for hørehæmmede, i Ringkøbing-Skjern kommune.
Det er Disc Golf-foreningen ”Disc golf - Vest”, der er vært, og der spilles på 3 baner (Momhøje, Videbæk og Skibbild/Nøvling) for at give plads til så mange deltagere som muligt.
Turneringscentrum placeres i Vorgod-Barde, hvor et stort telt fra sportsugen danner rammerne, sammen med teltområde omkring sportspladsen.
Eventet drejer sig om mesterskaberne for amatører og døve spillere i Danmark, men der kommer til at ske masser af aktivitet omkring event. Der er pt. planlagt en sideturnering i Skibbild onsdag op til eventen - en turnering for byernes borgere, hvor de kan få tips og tricks, og derefter har mulighed for at spille på banerne i området, som er gratis at bruge. Torsdag er der clinic (træning) af en pro-spiller, og der er flere events under opsejling.
Arrangørerne har et samarbejde med de respektive borgerforeninger (Videbæk, Vorgod-Barde, Fjelstervang og Skibbild/Nøvling) for at skabe en byfeststemning de forskellige steder. Hotel Falken i Videbæk er sponsor, og ligeledes er hovedsponsor svenske Latitude 64, der har lovet at fordoble beløb til spillerpakkerne, så alle deltagerne får en del ud af dette sponsorat.
Det er det største disc golf event på dansk jord, og der er pt 266 tilmeldte, og forventningen er, at vi når over 300 deltagere, der skal spille 3 runder på 3 dage.
Ansøgt beløb og modydelse
Der er et samlet budget for hele event på ca. 170.000,-
Ansøgt sponsorbeløb er på 20.000,-
For dette beløb får Ringkøbing-Skjern Kommune:
- logo med på materiale til spillerne i deres caddiebog, infofoldere og publikumsfoldere.
- mulighed for beachflag ved de 4 turneringssteder - flag leveres til ”Disc golf - Vest”
- mulighed for at promovere kommunen ved turneringscentrum.
Dette drøftes nærmere med ”Disc golf - Vest” og kommunikationsafdelingen hos Ringkøbing-Skjern Kommune - Mulighed for at få indslag i optaktsvideoer
Dette drøftes nærmere med ”Disc golf - Vest” og kommunikationsafdelingen hos Ringkøbing-Skjern Kommune
Kommunalfuldmagten
Lov om Eliteidræt:
§ 7. Kommuner kan yde økonomisk støtte til eliteidræt, medmindre der er tale om egentlig
erhvervsvirksomhed.
Der er ikke afsat midler i Kultur- og Fritidsudvalgets budget til sponsorater.
EffektvurderingEventen støtter op om Fritidspolitikkens mål om at, vi vil udvikle faciliteter, aktiviteter og oplevelser, der fremmer hverdagsbevægelse for alle, bl.a. ved at bruge naturen og byrum som arena for bevægelse.
IndstillingAdministrationen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget tager stilling til ansøgningen fra Disc Golf Vest.
BilagIngen bilag.
BeslutningKultur- og Fritidsudvalget besluttede, at bevilge et tilskud på 20.000 kr. til arrangementet
Kopier link til punktet - Print
4: Forening og aktiviteter vedrørende verdensmålsgalvene
Sagsnr: 23-011068
SagsfremstillingIkast-Brande Kommune opretter en venneforening "Verdensmålsgavlenes Venner" for de 17 verdensmålsgavle i de 9 deltagende kommuner. Kultur- og Fritidsudvalget ansøges om en bevilling 3 x 5.000 kr. til borgerinddragende aktiviteter og formidlingstiltag omkring verdensmålsgavlene, herunder også de tre her i kommunen.
Forslagene til borgerinddragende aktiviteter og formidlingstiltag er blandt andet:
- Verdensmålsgavl-udstilling, der flytter fra by til by. Udstillingen består af fotos af alle galvene og formidling om projektet.
- Tur-bog af verdensmålsgavlene "Oplev Verdensmålsgavlene 17gavle.dk".
- Puslespil med billeder af 17 Verdensmålsgavle.
- Undervisningsmateriale om Verdensmålsgavlene.
- Guidede busture til Verdensmålsgavlene.
Kort opsummering af verdensmålsgavle-projektet:
17 byer i 9 jyske kommuner er involverede i etablering af "Verdensmålsgavlene". Projektet er udviklet med udgangspunkt i Ikast-Brande Kommunes lange tradition for gavlkunstværker og er nu bredt til mange byer, der også deltager i kultursamarbejdet. Ringkøbing-Skjern Kommune har 3 af de 17 gavlkunstværker.
Den første del, etableringen, er gennemført hos alle deltagerne og anden del, formidlingstiltag samt aktiviteter, er nu under tilrettelæggelse.
Lovgrundlag og juridisk vurderingIngen bemærkninger.
ØkonomiViden & Strategi, Økonomi bemærker, at beløbet på i alt 15.000 kr. kan finansieres af Kulturpuljen, hvor der er 555.000 kr. brutto til disponering.
EffektvurderingAdministrationen bemærker, at en venneforening der skaber aktiviteter omkring Verdensmålsgavlene understøtter målsætning 1 i Kulturpolitikken om, at kunst og kultur skal understøtte fællesskaber.
IndstillingAdministrationen indstiller til Kultur- og Fritidsudvalget, at beslutte om det benævnte beløb skal tildeles til aktiviteter omkring Verdensmålsgavlene.
BilagIngen bilag.
BeslutningKultur- og Fritidsudvalget besluttede, at bevilge 15.000 kr. til projektet
Kopier link til punktet - Print
5: Aktiviteter på Brogården i Efteråret 2023
Sagsnr: 23-011777
SagsfremstillingUdviklingsprojektet Kulturvæksthuset Brogården søger Kultur- og Fritidsudvalget om 50.000 kr. til aktivitetsprogrammet for efteråret 2023.
Kulturvæksthuset Brogården er et udviklingsprojekt i Kulturafdelingen, der har til formål at skabe et kulturvæksthus med plads til udvikling af projekter, kreative erhverv og artist in residence i tæt samarbejde med lokale, regionale og internationale samarbejdspartnere.
Der samarbejdes med en række lokale aktører, herunder Ringkøbing Invest, kulturinstitutioner, skoler, gymnasier, kunstnere og internationale partnere.
Aktivitetsprogrammets formål er at give mulighed for adgang til kreative rum, teknologi og eksperimenter for kunstnere, unge, aktører fra forskellige fagområder, iværksættere og internationale gæster, og aktiviteterne fokuserer på følgende områder:
- Kulturvækst og kreative fællesskaber
- Kultur og erhverv
- Kunst og kultur for børn og unge
- Kunst og kultur og den grønne omstilling
Eksempler på aktiviteter i efterårets program (Se bilag 1 for fuldt program efterår 2023):
September 2023: Young Masters Europe - workshop, besøg, vidensdeling med internationale studerende og undervisere med fokus på klima, kunst og natur, Kreativ Søndag - børne og familie-aktiviteter (2. søndag i hver måned), Kulturnetværksbrunch den 3. onsdag hver måned, kunstner fra CULTURE UP artist in residence-projektet besøger Brogården.
Oktober 2023: Workshop med gymnasieelever 'Udtryk igennem kunsten' med lokal kunstner Anne Mette Harkes, Kreativ Søndag - børne- og familie-aktiviteter (2. søndag hver måned).
November 2023: XR-workshop med lokale kunstnere, Kreativ Søndag - børne- og familie-aktiviteter (2. søndag hver måned).
Budget:
Aktiviteter 2023 | Udgifter |
Kunstnerbesøg fra CULTURE UP artist in Residence-projektet (finansieret af den irske kunstfond) | 0 |
Young Masters Europe (Culture Moves Europe ansøgt som medfinansiering) | 30.000,00 |
Udtryk igennem Kunst med Anne Mette Harkes | 7.000,00 |
Endags XR workshop | 7.000,00 |
Kreativ Søndag - børne- og familieaktiviteter samt øvrige aktiviteter | 6.000,00 |
Ialt | 50.000,00 |
Lovgrundlag og juridisk vurdering
Ingen bemærkninger.
ØkonomiViden & Strategi, Økonomi bemærker, at der på Kulturpuljen er 555.000 kr. brutto til rådighed.
EffektvurderingAdministrationen bemærker de planlagte aktiviteter i Brogården understøtter Kulturpolitikkens målsætning 3 om at skabe præstationsfrie rum for børn og unge og deres trivsel ved at give dem mulighed for at møde professionel kunst og kultur.
Aktiviteterne understøtter yderligere Kulturpolitikkens målsætning 1 om at styrke kreative fælleskaber i kulturlivet og målsætning 2 om at kunst og kultur er med til at inspirere og accelerere den grønne omstilling.
IndstillingAdministrationen indstiller, at der afsættes i alt 50.000 kr. til de nævnte projekter finansieret af Kulturpuljen.
Bilag- Bilag 1: Brogården Aktiviteter og Budget
- Bilag 2: Young Masters Europe YME Ringkøbing 2023
- Bilag 3: IRIS 2023 Supporting Documents
Kultur- og Fritidsudvalget godkendte administrationens indstilling
Kopier link til punktet - Print
6: Havplast-workshops
Sagsnr: 23-009575
SagsfremstillingVirksomheden Omhu i Hvide Sande søger om 23.500 kr. til at afholde 3 workshops i forbindelse med, at Teatret OM spiller forestillingen Hvalens sang under bæredygtighedsfestivalen den 12. - 14. oktober 2023 i Hvide Sande.
Hvalens Sang er en teaterforestilling for børn. 30 Børn placeres inde i en stor pukkelhval. Her får de fortalt historien om et særligt venskab, plasticforurening og det at overkomme meget ved fælles hjælp.
Omhu vil give de gæster, som oplever forestillingen en ekstra oplevelse, hvor man oplever problematikken med hav-affald i den virkelige verden.
De 3 workshops afholdes i løbet af de 3 dage forestillingen foregår. Man kan deltage gratis i workshoppen, hvis man har billet til forestillingen. Det skal dog ikke nødvendigvis være samme dag man deltager i henholdsvis forestillingen og workshoppen.
Til workshoppen besøger børnene og deres familier Omhu. Der vil blive spillet strandbingo på stranden, som går ud på at samle affald og snakke om, hvor det kommer fra, og hvordan det kan undgås. I værkstedet fortælles om produktionen, og man kan være med til at lave sin egen nøglering, som er formet som en hval.
De 3 workshops vil blive formidlet gennem lokale samarbejdspartnere som Foreningen Havnen og Klittens Borgerforening, samt via pressen og plakater.
Projektet er et samarbejde mellem Teatret OM, Fiskeriets Hus og Omhu. De øvrige aktiviteter er blandet andet finansieret af Kultursamarbejdets pulje.
Budget:
Løn forberedelse og afholdelse af 3 workshops | 9.000 |
Udarbejdelse af hval til nøglering samt form til støbning | 15.000 |
Materialer workshops | 3.000 |
Kørsel | 1.000 |
Administration - egen finansiering | 0 |
Forberedende møder - egen finansiering | 0 |
Forplejning til deltagerne | 1.000 |
Billetindtægter fra gæster som ikke har set forestillingen | -5.500 |
Ialt udgifter | 23.500 |
Ingen bemærkninger.
ØkonomiBeløbet kan finansieres via kulturpuljen, hvor der resterer 555.000 kr. til disponering.
EffektvurderingProjektets formål læner sig op ad Kulturpolitikkens 3. målsætning om, at kunst og kultur skal være med til at inspirere til og accelerere den grønne omstilling gennem formidling og aktiviteter.
IndstillingAdministrationen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget beslutter om ansøgningen skal imødekommes, og i givet fald med hvilket beløb.
BilagBeslutningKultur- og Fritidsudvalget besluttede at bevilge 23.500 kr. til projektet
Kopier link til punktet - Print
7: Orientering om indsatser i Kulturpolitikken og Fritidspolitikken
Sagsnr: 22-019010
SagsfremstillingAdministrationen har udarbejdet indsatser til henholdsvis Kulturpolitikken og Fritidspolitikken.
Kultur- og Fritidsudvalget vil på mødet blive orienteret om indsatserne.
Administrationen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget tager orienteringen til efterretning.
BilagIngen bilag.
BeslutningKultur- og Fritidsudvalget tog orienteringen til efterretning
Kopier link til punktet - Print
8: Udkast - Kunststrategi for Ringkøbing-Skjern Kommune
Sagsnr: 21-016426
SagsfremstillingAdministrationen genfremsender udkast til Kunststrategien for Ringkøbing-Skjern Kommune til drøftelse og beslutning om godkendelse i Kultur- og Fritidsudvalget. Strategien blev præsenteret første gang på Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 17. november 2022.
Administrationen tilrettet Kunstrategien på baggrund af udvalgets kommentarer fra mødet den 17. november 2022. Rettelserne i strategien vedrører tilpasning i forhold til den vedtagende kulturpolitik og ændringer i afsnittet om kunst i offentlige byggerier (se bilag s. 7 under afsnittet "Kunsten integreres som en fast del af borgernes hverdag").
Nedenstående er en kort opsummering af visionen for Kunststrategien, som består af fire dele:
- Fokus på sikringen af den lokale forankring og kunst af høj kvalitet.
- Kunstens rolle i udviklingen af kommunens byer og landdistrikter.
- Eksisterende kunst i kommunen skal bevares.
- Kommunens borgere skal have flere rammer for at kunne udfolde sig kreativt.
Ingen bemærkninger.
ØkonomiIngen bemærkninger.
EffektvurderingAdministrationen bemærker, at Kunstrategien opfylder kulturpolitikkens 3 målsætninger ved at skabe kunst og kunstprojekter, der har en forankring i lokalmiljøet, arbejder med kunsten i naturen og den grønne omstilling, samt fokuserer på at løfte trivslen for børn og unge.
Derudover vurderer administrationen at arbejde målrettet med kunst har følgende effektvirkninger, der også blev beskrevet på mødet d. 17. november:
Sundhed:
I 2019 udgav World Health Organization (WHO) en rapport, baseret på 3000 studier, der undersøgte sammenhængen mellem kunst og sundhed. Rapporten konkluderede blandt andet, at kunst kan have en positiv påvirkning på både den fysiske og mentale sundhed. Det vil sige, at kunst kan være med til at øge sundheden og dermed trivslen i kommunens dagtilbud, plejehjem, skoler og daginstitutioner.
Turisme:
Kunstprojekter som skaber national opmærksomhed, kan være med til at skabe vækst for turisme i kommunen, særligt indenfor kulturturismen, som ofte har et højere aktivitetsniveau end andre turistgrupper ifølge VisitDenmark. Det er også en mulighed at øge antallet af besøgende i byer og landdistrikter, der traditionelt ikke har haft mange turister. Et par af de projekter der allerede er taget initiativ til, er at opføre en skulpturpark i Tarm, som har potentialet for at tiltrække flere besøgende til byen samt afholdelse af lysfestivalen Vinterlys i 2022 og 2023.
IndstillingAdministrationen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget drøfter og beslutter om Kunststrategien for Rinkøbing-Skjern Kommune kan vedtages.
BilagBeslutningKultur- og Fritidsudvalget besluttede at godkende kunststrategien
Kopier link til punktet - Print
9: Regnskab 2022 Ringkøbing Fjord Museer
Sagsnr: 23-011745
SagsfremstillingRingkøbing Fjord Museer fremsender deres årsregnskab for 2022 til godkendelse.
Resultatet viser et overskud på 64.159 kr.
Årets resultat er påvirket af større udgifter til istandsættelse af Abelines Gård samt tilkøb af nyt kassesystem.
Det samlede besøgstal for Ringkøbing-Skjern Museums besøgssteder i 2022 blev 192.301 gæster.
Hertil kan lægges antal gæster 44.581 i Naturkraft. I alt har 236.882 besøgt de besøgssteder, som
Ringkøbing-Skjern Museum driver.
Revisors konklusion på den udførte revision: Det er vores opfattelse, at årsregnskabet giver et retvisende billede af Ringkøbing Fjord Museers aktiver, passiver og finansielle stilling pr. 31. december 2022 samt at resultatet af museets aktiviteter for regnskabsåret 1. januar - 31. december 2022 er i overensstemmelse med de regnskabsregler og principper, som fremgår af lov nr. 1531 og bekendtgørelse nr. 1701 begge af 21. december 2010 om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet samt Kulturministeriets bekendtgørelse nr. 333 af 25. februar 2021 om regnskab og revision.
Byrådet har den 13. januar 2009 besluttet, at Kultur- og Fritidsudvalget kan godkende regnskaberne for Ringkøbing-Skjern Museum.
Lovgrundlag og juridisk vurderingLov nr. 1531 og bekendtgørelse nr. 1701 begge af 21. december 2010 om økonomiske og
administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet.
Ingen bemærkninger.
EffektvurderingIngen bemærkninger.
IndstillingAdministrationen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget godkender regnskabet for Ringkøbing Fjord Museer.
BilagBeslutning
Kultur- og Fritidsudvalget godkendte administrationens indstilling
Kopier link til punktet - Print
10: Budgetopfølgning pr. 31. maj 2023
Sagsnr: 22-025546
SagsfremstillingAdministrationen fremsender budgetopfølgningen pr. 30. april 2023 for Kultur- og Fritidsudvalgets drifts-område til orientering.
Budgetopfølgningen for udvalgtes driftsområde er udarbejdet med udgangspunkt i de korrigerede budgetter for 2023, men eksklusiv overførsler fra tidligere år. Et mer- eller mindre forbrug er således udtryk for, om der bruges mere eller mindre af indeværende års budget.
Budgetopfølgningen viser, at der forventes et samlet merforbrug på i alt 4,172 mio. kr. på udvalgets driftsbudget, hvilket er 0,05 mio. kr. lavere end ved sidste budgetopfølgning.
Det forventede resultat fremgår jf. nedenstående oversigt.
Kultur:
På Kulturområdet består det samlede forventede merforbrug på 1,205 mio. kr. blandt andet af følgende:
- Skoletilbud Ringkøbing-Skjern Museum
- Finansiering af Film- og TV-projekter
- Vinterlysfestival 2023
- Projektansættelser i Kultur
Fritid:
På Fritidsområdet består det samlede forventede merforbrug af følgende:
- Stadions, idrætsanlæg og andre fritidsfaciliteter herunder Ringkøbing Svømmehal, implementering af ny tilskudsmodel, finansiering af midlertidig fritidskonsulent stilling samt anvendelse af overførte midler på Kulturområdet.
- Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde inklusiv aftenskole vedrørende projektstilling i fritid.
- Fritidsaktiviteter uden for folkeoplysningsloven vedr. DBU velfærdsalliance
Det samlede forventede merforbrug finansieres af de overførte midler fra 2022.
Lovgrundlag og juridisk vurdering
Ingen bemærkninger.
ØkonomiViden & Strategi, Økonomi har ingen bemærkninger
EffektvurderingIngen bemærkninger.
IndstillingAdministrationen indstiller, at budgetopfølgningen pr. 31. maj 2023 tages til efterretning.
BilagIngen bilag.
BeslutningKultur- og Fritidsudvalget tog budgetopfølgningen til efterretning
Kopier link til punktet - Print
11: Gensidig orientering
Sagsnr:
Sagsfremstilling- Der er administrativt givet en underskudsdækning på op til 10.000 kr. til Musikfestivalen genfortryllese arrangeret af elever fra Vestjyllands Højskole.
Der er, til Ringkøbing Lokalhistoriske Arkiv, givet administrativ bevilling på 2.500 til digitalisering af videobånd fra Ringkøbings købstadsjubilæum i 1993.
Evaluering af møde med hallerne
Veteran-match i Skjern Bank Arena
Inviation til netværksarrangement for politikere på Kulturmødet torsdag den 24. august
Kultur- og Fritidsudvalget tog orienteringen til efterretning.
Derudover blev der orienteret om:
- Ringkøbing Svømmehal
- Facilitets-basen fra Idan
- DGI dialog på Kultur- og Fritidsudvalgsmødet den 17. august 2023
- Temamøde om bibliotekerne den 11. september
- Kunstpark Tarm - projektgruppe (Anne Mette Harkes og Sten Rosby) fremlægger planerne om en Kunstpark i Tarm
- Den vestdanske Filmpulje
- Filmprojekter
- Nyt fra administrationen
- Orientering om det nye medieforlig på Kultur- og Fritidsudvalgsmødet til august