Tilfredshedsundersøgelse i Socialrådgivningen

Børn og Familie har valgt at undersøge tilfredsheden med samarbejdet mellem Socialrådgivningen og anbragte børn og unge samt disses biologiske forældre. Socialrådgivningen under Børn og Familie i Ringkøbing Skjern Kommune varetager opgaver med børn og unge med særlige behov, herunder anbringelser af børn og unge.

Tilfredsheden med samarbejdet mellem Socialrådgivningen og anbragte børn og unge er ikke tidligere afdækket. Børn og Familie efterspørger derfor viden om dette. Resultaterne af tilfredshedsundersøgelsen skal ses som en nulpunktsmåling, der skal give et overblik over den nuværende tilfredshed med Socialrådgivningen.

Video af undersøgelsens hovedpointer - dansk
 Klik på den lille firkant nederst i højre hjørne og se fuldskærmsvisning af videoerne.

Video summary of the report - English
Click the small square in the bottom-right corner to view the videos in full-screen mode.
 

Undersøgelsen viser at

  • De anbragte børn og unge er overvejende tilfredse med Socialrådgivningen i Ringkøbing Skjern Kommune, og samarbejdet med deres socialrådgiver.
     
  • Forældrene har meget blandede oplevelser med Socialrådgivningen og samarbejdet med socialrådgiveren, samt at forældrene generelt er mere utilfredse end de.
     
  • Anbragte børn og unge. Gennemsnittet for forældrenes besvarelser, på nær ift. om socialrådgiveren er forberedt til samtalerne , vurderes som ”middel”. Der er således et særligt potentiale for at udvikle samarbejdet med forældrene og deres oplevelse af Socialrådgivningen.
     
  • Socialrådgiveren har en positiv indflydelse på halvdelen af de anbragte unges skolegang og mulighed for at få et arbejde. Gennemsnittene for de anbragte børn og unges besvarelser vurderes som ” middel ”, hvorfor dette er et område med potentiale for forbedring, hvis det er målet, at en socialrådgiver skal være med til at øge muligheden for uddannelse og arbejde.
     
  • Størstedelen af de anbragte børn og unge samt forældre har haft flere forskellige socialrådgivere. Workshoppen med to unge viser, at den gode overgang mellem to socialrådgivere kan sikres ved tidlig information om skiftet, overleveringsmøder og at den nye socialrådgiver er lydhør over for de unge.
     
  • De anbragte børn og unge oplever i særdeleshed, at deres socialrådgiver interesserer sig for, hvordan de har det og er lyttende. Dog ses det, at næsten 4 ud af 10 oplever, at socialrådgiveren ikke forstår hvad barnet/den unge mener, mens knap hver tredje ikke oplever, at de kan fortælle socialrådgiveren, hvordan de har det eller, at de får nye redskaber af deres socialrådgiver til bedre at kunne klare sig selv.
     
  • Workshoppen med to unge viser, at det der kendetegner en god socialrådgiveroplevelse, er et fokus på at skabe en god relation og tillid, ærlighed, at være kompromissøgende og give de unge værktøjer til i højere grad at kunne håndtere udfordringer.
     
  • De anbragte børn og unge oplever i højere grad end forældrene, at de inddrages i beslutningerne, ligesom tilliden til socialrådgiveren er højere blandt de anbragte børn og unge end blandt forældrene. 71 procent af de anbragte børn og unge er helt enige eller delvis enige i, at de kan stole på deres socialrådgiver, mens det gør sig gældende for 44 procent af forældrene.
     
  • Nogle af de unge oplever, at det kan være svært at få fat på en socialrådgiver. Men når først kontakten er etableret, er de anbragte børn og unge tilfredse med selve sproget og tonen i e mails/sms’er samt telefonsamtalerne. De efterspørger dog hurtigere respons, hvis de har lagt en besked. 

Læs hele brugerundersøgelsen her.

Hvis du benytter et hjælpemiddel (skærmlæser e.l.), når du skal læse en hjemmeside, så er dette eksemplar opmærket og gjort web-tilgængeligt.

Kontaktoplysninger
Analyse & Effekt
Analyse & Effekt
Viden & Strategi
Ved Fjorden 6, 6950 Ringkøbing