Nedrivning af faldefærdige ejendomme - med midler fra landsbyfornyelsespuljen
- med midler fra landsbyfornyelsespuljen.
Hvem kan komme i betragtning til støtten?
- Ejere af skæmmende beboelsesejendomme i byer med færre end 4000 indbyggere og i det åbne land.
- Ejere af skæmmende erhvervsbygninger i byer med færre end 4000 indbyggere og i det åbne land. Det er en betingelse for støtte, at erhvervet er ophørt.
Ejendomme der ligger i bysamfund eller ved offentlig vej samt ejendomme, hvor nedrivningen kan medføre en positiv visuel effekt på omgivelserne vil blive prioriteret.
Du kan sende en sikker mail til Team Jura, hvor du oplyser adressen på den ejendom, du ønsker at søge om støtte til samt dine kontaktoplysninger (telefon og mail).
Du finder link til sikker mail nederst på siden.
Som udgangspunkt dækker kommunen alle omkostningerne ved nedrivningen inkl. miljøundersøgelser om håndtering af bygningsaffald.
Kommunens tilsagn om støtte vil dog blive fratrukket ejendommens eventuelle værdistigning efter nedrivningen.
Eventuelle krav fra varmeværk eller andre forsyningsvirksomheder som følge af nedrivningen dækker kommunen ikke.
Er der lån i ejendommen, skal du selv sørge for, at panthaverne giver samtykke til nedrivningen. Er der udgifter herved, skal du selv afholde dem.
Hvis du underskriver en aftale med kommunen om nedrivning, sørger kommunen for, at bygningen bliver fjernet inkl. miljøundersøgelser og tilsyn.
Du skal sørge for, at bygningen er ryddet for inventar og affald.
Du skal også sørge for ændring af forsikring, afmelding af skorstensfejer m.v.
Eventuelle udgifter ved afhjælpning af forurening skal du selv betale.
Nej, tilskuddet er skattefrit.
Grunden bliver jævnet ud efter fjernelse af fundamenter. Det bliver aftalt med kommunen, hvordan grunden bliver afleveret – enten planeret eller med græs.
Det er ejerens ansvar, at grunden bagefter bliver vedligeholdt, så den ikke igen bliver til gene for naboer og forbipasserende.
Sådan gør du:
I første omgang er det en god ide selv at tage kontakt til ejeren af ejendommen med henblik på at afklare, hvad planen er med ejendommen. Hvis ejeren er indstillet på at få revet ejendommen ned, så er det vigtigt at få talt med ejeren om nedenstående:
Gæld i ejendommen. Ejeren skal kontakte eventuelle panthavere. Panthaver skal give tilladelse til en nedrivning.
Ejeren skal påtage sig risiko for en eventuel forurening af grunden (f.eks. hvis der er forurening efter en olietank).
Ejeren (måske med hjælp fra dig/borgerforeningen) kontakter kommunen med henblik på at indgå en frivillig aftale om, at ejendommen skal nedrives.
Ejeren vil efter nedrivning stå tilbage med grunden.
Erfaringsmæssigt kan det være svært at tage kontakt til panthaver. Det kan være en ide at tilbyde ejeren at bistå med denne kontakt.
Ringkøbing-Skjern Kommune har i forbindelse med nedrivning af ejendomme med støtte fra Erhvervs- og Vækstministeriets Landsbyfornyelsespulje indbudt følgende entreprenører til at give tilbud på nedrivning af 6 ejendomme i august 2021.
Stauning Maskinstation ApS
Hvidberg A/S
Bounum Maskinstation
Brdr. Rasmussen A/S
Heager Maskinstation
Spjald Entreprenørforretning A/S
Benno Gosvig
Kontakt Pia Nygaard eller Malene Kleist
6950 Ringkøbing