Betaling og opkrævning
Betalingskontoret er en del Viden og Strategi. Vi følger op på betalinger fra borgere og virksomheder til kommunen.
Vi sender indbetalingskort til din digitale postkasse, hvis du ikke er fritaget for digital post eller tilmeldt betalingsservice.
Indbetaling kan ske via:
- Mit betalingsoverblik på kommunens hjemmeside RKSK.dk både med MobilePay og Indbetalingskort.
- Din netbank.
- Dit pengeinstitut.
Du kan også indbetale direkte til vores bankkonto, hvis du skal indbetale fra en udenlandsk bankkonto.
Vores bankkoplysninger fremgår her
Hvis du ikke er tilmeldt PBS, får du dine regninger i din digitale postkasse/E-boks.
Kan du ikke betale din regning til tiden, er det vigtigt, at du kontakter os inden sidste indbetalingsdag. Ofte er det muligt at få en afdragsordning eller en kortere henstand.
Hvis du ikke betaler din regning til tiden, vil din sag ofte blive givet videre til inddrivelse ved Gældsstyrelsen det sker efter, at du har modtaget én rykkerskrivelse. Bemærk at der påløber rente på kravet, hvis et ubetalt krav overdrages til Gældsstyrelsen til inddrivelse.
Betal dine regninger til kommunen - Mit betalingsoverblik
- Rykkergebyr for krav tillagt udlægsret 250 kroner
- Rykkergebyr for krav uden udlægsret 100 kroner
- Renter - ejendomsskat 0,4% pr. påbegyndt måned og forbrugsafgifter 1%pr. påbegyndt måned
- Boliglån 4,5 procent per år (pro anno)
- Anden gæld er rentefrie – medmindre kravet inddrives af Gældsstyrelsen.
- Inddrivelse af restancer sker gennem Gældsstyrelsen.
Hvis du ikke betaler det skyldige beløb til tiden, sender vi kravet til inddrivelse hos Gældsstyrelsen.
Når et krav er givet videre til Gældsstyrelsen til inddrivelse, skal du betale en inddrivelsesrente på 8,2 % pr. år.
Du skal også betale gebyr for eventuelt inddrivelsesrykker (140 kr.), gebyr for eventuelt afgørelse om lønindeholdelse (300 kr.) og gebyr for eventuelt udlægstilsigelse (450 kr.). Gennemfører Gældsstyrelsen en udlægsforretning, skal du desuden betale retsafgift og eventuelle sagsomkostninger.
Grundskyld på et foreløbigt grundlag
Da grundskylden for 2021, 2022 og 2023 blev beregnet, var 2020-vurderingen for ejerboliger endnu ikke klar. Derfor er grundskylden for disse år i første omgang blevet opkrævet på et midlertidigt grundlag. Nu udsender vurderingsmyndighederne løbende de nye vurderinger pr. 1. januar 2020 til boligejerne. På den baggrund bliver den endelige skat beregnet på baggrund af 2020-vurderingen af kommunen og grundskylden for 2021, 2022 og 2023 bliver efterreguleret. Disse efterreguleringer forventes at komme drypvis i løbet af 2024.
Efterregulering af grundskyld: Ny ejendomsskattebillet fra kommunen.
Når kommunen kan beregne den endelige grundskyld på baggrund af 2020-vurderingen, sender kommunen en ny ejendomsskattebillet for hvert af skatteårene 2021-2023. Til og med 2023 var der skatteloft på grundskylden, der begrænser, hvor meget den kan stige hvert år. Da langt de fleste boligejere er tilmeldt indefrysningsordningen for grundskyld, vil eventuelle stigninger også typisk blive indefrosset, så du først skal betale, når du sælger boligen. Det betyder, at 2020-vurderingen får begrænset økonomisk betydning for de fleste boligejere.
Sådan beregner vi din grundskyld for årene 2021-2023 (vurderingsportalen.dk)
Har du købt eller solgt for nyligt? Vær opmærksom, når grundskylden bliver efterreguleret
Det er den aktuelle ejer, der får en eventuel opkrævning eller penge tilbage, når kommunen efterregulerer grundskylden for 2021-2023 på baggrund af 2020-vurderingen. Vi opfordrer til, at du tjekker købsaftalen, hvis du er ny ejer og har fået en opkrævning fra kommunen på grundskyld for en periode, hvor den tidligere ejer ejede ejendommen. Det samme gælder tidligere ejer, hvis kommunen har udbetalt overskydende grundskyld til den nye ejer.
Ny ejer efter 1. januar 2021: Efterregulering af grundskyld (vurderingsportalen.dk)
Ejendomsvurdering - Ejendomsskat (hører under Vurderingsstyrelsen)
Din NemKonto er en helt almindelig bankkonto, som du har i forvejen. En NemKonto er en konto, som alle offentlige myndigheder bruger, når de skal udbetale penge til dig.
Læs mere om NemKonto