Strande og badevand
Her kan du finde beskrivelse af de enkelte strande og se hvilke strande, der har Badepunktsflag. Du kan også finde badevandsanalyser for de enkelte badestrande henover badesæsonen.
Klik på den strand, du er interesseret i.
Materialet er ikke i webtilgængeligt format. Hvis du har problemer med at få materialet læst op af en skærmlæser, så kan du kontakte Land, By og Kultur.
Hvide Sande, Bjerge Strand (Ringkøbing Fjord)
Hvide Sande Nordstrand (Ringkøbing Fjord)
Hvide Sande Strand (Vesterhavet)
Badegæsterne i kommunen kan glæde sig over 6 strande med badepunktsflag i kommunen:
- Nørre Lyngvig Strand
- Hvide Sande Strand
- Sidselbjerg Strand
- Søndervig Strand
- Vedersø Klit Strand.
- Ringkøbing Strand
Du kan læse mere om badepunktsflaget her >>
Ved kommunens badestrande tages der vandanalyser henover sommeren fra juni til august for at holde øje med badevandets kvalitet.
På kortet her kan du se de seneste vandanalyser for badestrandene. Du finder et link til analyserne ved at klikke på ikonet med bølger og et reagensglas ved den strand, du er interesseret i.
Materialet er ikke i webtilgængeligt format. Hvis du har problemer med at få materialet læst op af en skærmlæser, kan du kontakte Land, By og Kultur.
Færdsel
På strande og klitfredede arealer må du færdes til fods og bade - men ikke overnatte i telt. På private strande og klitter skal der være mere end 50 meter til nærmeste beboelse, hvis du vil tage ophold.
Du må have en båd uden motor liggende kortvarigt på strandbredden.
På klitfredede arealer er det forbudt at beskadige træer og planter, tænde bål, campere og køre med motorkøretøjer udenfor vejene.
Ringkøbing-Skjern Kommune er medlem af Kommunernes Internationale MiljøOrganisation (KIMO). KIMO er et uafhængigt miljøsamarbejde, der repræsenterer kystsamfund, særligt i spørgsmål om havmiljøforurening. Organisationens arbejde er tværpolitisk og drevet af medlemskommunernes kollektive holdninger og ambitioner.
KIMO blev stiftet af 4 nordsøkommuner i 1990, og har siden etableringen arbejdet for beskyttelse, bevarelse og forbedring af havmiljøet i det nordlige Europa. I Danmark var Esbjerg det stiftende medlem, og KIMO Danmark har med tiden bredt sig rundt om Jylland og videre til øerne. Det internationale KIMO-samarbejde for lokale myndigheder strækker sig i dag fra det nordøstlige Atlanterhav til Østersøen.
Gennem KIMO har kommunerne et netværk og forum til vidensdeling, hvor man kan øge bevidstheden om de problemstillinger, der på forskellige niveauer truer kysterne og havene. KIMO arbejder også bredere for at sætte havmiljø på dagsordenen og kan via samarbejdspartnere og forbindelser påvirke national og international lovgivning.
Ringkøbing-Skjern Kommune er i KIMO Danmark repræsenteret af byrådsmedlem Niels Rasmussen (F).